Ερντογάν | Ο Ενεργειακός Κόμβος Ρωσίας – Τουρκίας θα κατασκευαστεί στην Ανατολική Θράκη
Defence Redefined
Published on 15/10/2022 at 16:30

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έδωσε εντολή στην κυβέρνησή του να αρχίσει να εργάζεται για τη δημιουργία στην Ανατολική Θράκη του κόμβου αερίου που προτείνεται από το Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν για την εξαγωγή του ρωσικού αερίου προς την Ευρώπη, αναφέρουν σήμερα τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Ερντογάν αναφορικά με την ενδεχόμενη δημιουργία ενός κόμβου αερίου στην Τουρκία, σε συνέντευξη που έδωσε στους δημοσιογράφους επί του αεροπλάνου με το οποίο επέστρεφε από την Αστάνα του Καζακστάν, όπου χθες, Πέμπτη, συναντήθηκε με το Ρώσο Πρόεδρο, δήλωσε ότι έδωσαν με τον κ. Πούτιν, στο υπουργείο Ενέργειας και στο σχετικό θεσμό στη Ρωσία, την εντολή να εργαστούν από κοινού.

Ο αρχηγός του τουρκικού κράτους δήλωσε επίσης πως οι εργασίες θα αρχίσουν αμέσως, ενώ πρόσθεσε διευκρινίζοντας ότι ο ενδεχόμενος κόμβος μπορεί να κατασκευαστεί στη βορειοδυτική τουρκική περιφέρεια της Ανατολικής Θράκης.

Ο Πούτιν πρότεινε χθες, Πέμπτη, να δημιουργηθεί ένας κόμβος αερίου στην Τουρκία καθώς οι παραδόσεις ρωσικού αερίου στην Ευρώπη έχουν πληγεί σοβαρά από τις δυτικές κυρώσεις που επιβάλλονται στη Ρωσία.

Ο κόμβος αερίου για την Ευρώπη, που προτείνεται από τον Πούτιν, δεν έχει κανένα νόημα την ώρα που οι Ευρωπαίοι θέλουν να μειώσουν την εξάρτησή τους από τους ρωσικούς υδρογονάνθρακες, υπογραμμίσθηκε από την προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας.

Διαβάστε επίσης: Νορβηγία | Η αστυνομία εγκαθιστά αισθητήρες drones στις πλατφόρμες πετρελαίου και αερίου ανοικτά των ακτών της

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This