Ερντογάν – Αμπάς | “Η Τουρκία δεν έχει αλλάξει στάση στο Μεσανατολικό”
Defence Redefined
Published on 24/08/2022 at 12:38

Η εξομάλυνση των διπλωματικών σχέσεων με το Ισραήλ δεν σημαίνει την αλλαγή της πολιτικής της Τουρκίας στη Μέση Ανατολή, διαβεβαίωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υποδεχόμενος τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς.

Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος συναντήθηκε με τον Ερντογάν για συνομιλίες και ένα ιδιωτικό δείπνο. Αυτή είναι η δεύτερη επίσκεψή του στην Τουρκία μέσα σε διάστημα ενός έτους. Την περασμένη εβδομάδα η Τουρκία και το Ισραήλ ανακοίνωσαν την αποκατάσταση των σχέσεών τους και την επιστροφή των πρεσβευτών τους.

Ο Ερντογάν αντιμετώπισε με μεγάλο σεβασμό τον Παλαιστίνιο ηγέτη και τον βοήθησε, κρατώντας τον από το χέρι, να κατέβει τα σκαλιά που ήταν καλυμμένα με ένα τυρκουάζ χαλί. 

Μιλώντας στη συνέχεια στους δημοσιογράφους είπε ότι τα μέτρα που λαμβάνονται στις σχέσεις τους με το Ισραήλ δεν υποβαθμίζουν τη στήριξη τους στον παλαιστινιακό αγώνα και διαβεβαίωσε ότι η Τουρκία υποστηρίζει πάντα τη λύση των δύο κρατών.

Ο Αμπάς δεν έκανε καμία αναφορά στις τουρκοισραηλινές σχέσεις, αλλά ευχαρίστησε τον Ερντογάν για τη στήριξή του λέγοντας ότι θα ήθελα και πάλι να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του για το γεγονός ότι η Τουρκία και η τουρκική κυβέρνηση είναι στο πλευρό των Παλαιστινίων.

Νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε ότι το γεγονός ότι εξομάλυναν τις σχέσεις τους με το Ισραήλ, δεν σημαίνει ότι η Τουρκία θα κάνει παραχωρήσεις σε ό,τι αφορά τον παλαιστινιακό αγώνα και πρόσθεσε ότι ο διάλογος πρέπει να συνεχιστεί, ακόμη και αν δεν συμφωνούν σε όλα σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τουρκικό ιδιωτικό κανάλι Haber Global.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: Ισραήλ | Ανακοίνωση για την πλήρη αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων ανάμεσα σε Άγκυρα και Τελ Αβίβ

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This