ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Επ. Άμυνας | Συνολική πρόταση από το Υπουργείο εντός 15 ημερών για ρύθμιση ζητημάτων προσωπικού

Ανδρέας Πογιατζή 

Published on 05/03/2021 at 10:43

Συνεδρίασε χθες, (Πέμπτη 04/03) η Επιτροπή Άμυνας της Βουλής, στην παρουσία του Υπουργού Άμυνας, Χαράλαμπου Πετρίδη και του Αρχηγού του ΓΕΕΦ, Αντιστράτηγου Δημόκριτου Ζερβάκη, για σειρά θεμάτων που ενδιαφέρουν το προσωπικό της Εθνικής Φρουράς. 

Η DEFENCE ReDEFiNED, επικοινώνησε με τον βουλευτή του Δημοκρατικού Κόμματος και μέλος της Επιτροπής Άμυνας Παύλο Μυλωνά, για να μας ενημερώσει για τις συζητήσεις και τις αποφάσεις που πάρθηκαν για την βελτίωση των συνθηκών του προσωπικού.  

Σύμφωνα με τον κ. Μυλωνά, κάθε βουλευτής και το κάθε κόμμα έθεσαν επί τάπητος διάφορα θέματα, από τα προβλήματα των ΣΥΠ, των ΣΥΟΠ μέχρι τα προβλήματα των εφέδρων και γενικότερα μια τεράστια γκάμα θεμάτων που αφορούν το προσωπικό. 

Διαβάστε επίσης: ΣΑΚΣ για Αποστρατείες | “Αποκατάσταση της αδικίας των 10 χρόνων στασιμότητας στις προαγωγές”

Όπως μας ανέφερε ο βουλευτής του ΔΗΚΟ, η Εθνική Φρουρά ως γνωστόν δεν διαθέτει συνδικαλιστικό όργανο για το προσωπικό της (σ.σ πέραν των δύο επαγγαλμετικών συνδέσμων ΣΑΚΣ/ΣΥΚΣ). Όπως μας εξήγησε, επέμενε πάρα πολύ στο ηθικό των Αξιωματικών και των Υπαξιωματικών και γενικότερα όλου του προσωπικού σε θέματα που αφορούν τα μισθολογικά, τις κλίμακες και τις βάρδιες, ούτως ώστε να βελτιωθεί η καθημερινότητα του προσωπικού και συνάμα το ηθικό τους. 

Οι βουλευτές ζήτησαν από το Υπουργείο Άμυνας, εντός 15 ημερών να καταθέσει μια συνολική πρόταση που να περιλαμβάνει όλα αυτά τα ζητήματα και η Επιτροπή Άμυνας με την σειρά της, σύμφωνα με τον κ. Μυλωνά έχει όλη την καλή διάθεση να εγκρίνει επιπλέον κονδύλια που θα αφορούν το προσωπικό. 

Άλλωστε, σε δηλώσεις του χθες, ο πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας, Μαρίνος Σιζόπουλος ανέφερε ότι συζητήθηκαν θέματα που είχαν σχέση με την αναγνώριση της τριετούς φοίτησης των σπουδαστών στις παραγωγικές σχολές υπαξιωματικών της Ελλάδας και τον τρόπο με τον οποίο το Υπουργείο Άμυνας και το ΓΕΕΦ θα προχωρήσουν στη διαχείριση αυτού του ζητήματος και θέματα που έχουν σχέση με την πρόσληψη των νέων συμβασιούχων οπλιτών και τους κανονισμούς εργοδότησης τους.

Διαβάστε επίσης: Αποδεσμεύεται μεγάλος αριθμός θέσεων σε όλες τις βαθμίδες της ιεραρχίας της Εθνικής Φρουράς

Ερωτηθείς αν η επίλυση των προβλημάτων που συζητήθηκαν χρήζει νομοθετικής ρύθμισης, ο κ. Σιζόπουλος είπε ότι αρκετά από αυτά χρειάζονται νομοθετική ρύθμιση και ως εκ τούτου από την πλευρά της η Επιτροπή Άμυνας θα αναμένει από το Υπουργείο Άμυνας να καταθέσει συγκεκριμένα νομοσχέδια ή τροποποιήσεις των κανονισμών και θα προβεί σε άμεση εξέταση τους, ώστε το ταχύτερο να ψηφιστεί η απαιτούμενη νομοθετική ρύθμιση και κατ’ επέκταση να προχωρήσει η εφαρμογή της.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας επεσήμανε ταυτόχρονα ότι αυτό που είναι σημαντικό και έχει τονισθεί πολλές φορές μέχρι σήμερα, είναι ότι τα μέλη της Επιτροπής Άμυνας έχουν όλη την καλή διάθεση για την άμεση και γρήγορη συζήτηση και ρύθμιση αυτών των ζητημάτων, όμως την ίδια στιγμή η έκκλησή τους είναι να μην συμβεί το φαινόμενο που παρατηρήθηκε στο παρελθόν, εκβιαστικά την τελευταία ημέρα λειτουργίας της Βουλής να κατατεθούν τέτοιοι κανονισμοί, και να καλείται η Βουλή σε ανύπαρκτο ή περιορισμένο χρονικό περιθώριο να συζητήσει και ψηφίσει αυτής της σοβαρότητας ρυθμίσεις.

Διαβάστε επίσης: Προαγωγές ΣΥΠ και εθελοντριών Υπαξιωματικών – Πότε αναμένεται να γίνουν

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This