ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επιτροπή Επιλογής | Δεν υπάρχει νομικό έρεισμα για μη συμμετοχή βουλευτή σε Επιτροπή
superadmin
Published on 14/09/2021 at 17:27

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Επιλογής αποφάσισε ομόφωνα ότι δεν υπάρχει νομικό έρεισμα, που να δικαιολογεί τη μη συμμετοχή ενός βουλευτή ή μίας βουλευτού σε οποιανδήποτε επιτροπή, δήλωσε η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου.

Σε δηλώσεις σε σχέση με τη συνεδρία της Επιτροπής Επιλογής αναφορικά με την επιστολή του Προέδρου της ΕΔΕΚ Μαρίνου Σιζόπουλου για αντικατάσταση του Προέδρου του ΕΛΑΜ Χρίστου Χρίστου από την Κοινοβουλευτική Επιτροπής Άμυνας, η κ. Δημητρίου είπε ότι το θέμα θεωρείται λήξαν και πρόσθεσε ότι η Επιτροπή Άμυνας ήδη έχει καταρτίσει την ημερήσια διάταξή της και θα συνεδριάσει κανονικά.

Ταυτόχρονα, αναφορικά με καταγγελίες κατά του Προέδρου του ΕΛΑΜ ή κατά του κόμματός του, η Πρόεδρος της Βουλής είπε ότι «αυτές έχουν ήδη δοθεί στον Γενικό Εισαγγελέα”. 

«Δεν υπάρχει νομικό έρεισμα που να δίδει το δικαίωμα στην Επιτροπή Επιλογής να απαλείψει ή να εξαιρέσει τη συμμετοχή ενός βουλευτή ή μίας βουλεύτριας από οποιανδήποτε επιτροπή και άρα το θέμα είναι λήξαν», υπογράμμισε.   

Σε παρατήρηση ότι από τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ Μαρίνο Σιζόπουλο τέθηκε θέμα ασφάλειας της Κυπριακής Δημοκρατίας και ερωτηθείσα κατά πόσον θα διερευνηθεί αυτό το θέμα, η κ. Δημητρίου ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «δεν εντέλλεται η Επιτροπή Επιλογής να εξετάσει τις οποιεσδήποτε καταγγελίες». 

Με πληροφορίες από: ΚΥΠΕ

Διαβάστε επίσης: Επιτροπή Άμυνας | Ένσταση Σιζόπουλου για την συμμετοχή Χρίστου – Η σύνθεση της νέας Επιτροπής

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This