ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επιτροπή Άμυνας | Ένσταση Σιζόπουλου για την συμμετοχή Χρίστου – Η σύνθεση της νέας Επιτροπής
Defence Redefined
Published on 29/06/2021 at 10:16

Δεν συγκλήθηκε ακόμα η πρώτη συνεδρία της νέας Επιτροπής Άμυνας της Βουλής, εξαιτίας της ένστασης του προέδρου της Επιτροπής και προέδρου της ΕΔΕΚ, Μαρίνου Σιζόπουλου, για την συμμετοχή του προέδρου του ΕΛΑΜ Χρίστου Χρίστου. 

Ο Μαρίνος Σιζόπουλος, παρέπεμψε το θέμα στην Πρόεδρο της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου, αφού όπως είπε, στην Επιτροπή Άμυνας, περιλήφθηκε Βουλευτής που δεν υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία. Ενόψει της ένστασης ο κ. Κουλίας παρέπεμψε το θέμα στην Επιτροπή Επιλογής.

Η σύνθεση της νέας Επιτροπής Άμυνας είναι: Πρόεδρος της Επιτροπής, είναι ο Μαρίνος Σιζόπουλος, Αναπληρωτής Πρόεδρος είναι ο Γιώργος Κάρουλας του ΔΗΣΥ, και μέλη ο Χάρης Γεωργιάδης και Ευθύμιος Δίπλαρος από ΔΗΣΥ, Κώστας Κώστα, Γιαννάκης Γαβριήλ, Βαλεντίνος Φακοντής από ΑΚΕΛ, Ζαχαρίας Κουλίας και Παύλος Μυλωνάς από ΔΗΚΟ, Χρίστος Χρίστου από ΕΛΑΜ και Αλέκος Τρυφωνίδης από ΔΗΠΑ.

Ο Μαρίνος Σιζόπουλος, σύμφωνα με δηλώσεις του, ζήτησε το θέμα να ξεκαθαρίσει πριν τη σύγκληση της επιτροπής. Υπενθυμίζουμε ότι, η ένταση προκλήθηκε την περασμένη Πέμπτη, κατά την διάρκεια της ολομέλειας της Βουλής, υπό την Προεδρία του Ζαχαρία Κουλία, κατά την οποία ανακοινώθηκαν οι Προεδρίες και οι κατανομές των Βουλευτών των 16 τακτικών Κοινοβουλευτικών Επιτροπών και τη μίας ad hoc για το Δημογραφικό και ορίστηκαν τα μέλη της νέας Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Δεοντολογίας των μελών της Βουλής.

Διαβάστε επίσης: Επιτροπή Άμυνας | Ποιοι Βουλευτές συνεχίζουν και ποιοι αποχωρούν – Στις 21 Ιουνίου η πρώτη συνεδρία

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This