Επισκέψεις σε στρατόπεδα και φυλάκια της ΕΛΔΥΚ και της Εθνικής Φρουράς ενόψει των εορτών του Πάσχα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Υπουργό Άμυνας
Defence Redefined
Published on 14/04/2023 at 14:47

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, και ο Υπουργός Άμυνας, Μιχάλης Γιωργάλλας, πραγματοποίησαν επισκέψεις σε στρατόπεδα και φυλάκια της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου (ΕΛΔΥΚ) και της Εθνικής Φρουράς ενόψει των εορτών του Πάσχα.

Συγκεκριμένα, τη Μεγάλη Τετάρτη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατία και ο Υπουργός Άμυνας και ο Αρχηγός του ΓΕΕΦ, Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης, επισκέφθηκαν το στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ στην Αθαλάσσα. Στις δηλώσεις του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο συντονισμό που υπάρχει με την Ελληνική Κυβέρνηση, στην ενεργό εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Κυπριακό ενώ τόνισε πως το κυπριακό δεν είναι επικοινωνιακό πρόβλημα αλλά ζήτημα ευθύνης.

Επίσης, την ίδια μέρα, επισκέφθηκαν φυλάκια της Εθνικής Φρουράς στη Γραμμή Κατάπαυσης του Πυρός στη Λευκωσία. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε στη σημασία του να είναι παραγωγικοί οι μήνες της στρατιωτικής θητείας, στο συμβολισμό της υπηρεσίας στα φυλάκια της Λευκωσίας, στην απελευθέρωση και η επανένωση της πατρίδας μας, στην εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ τόνισε στους οπλίτες και τα στελέχη πως ειδικά το συγκεκριμένο τάγμα στο συγκεκριμένο σημείο γράφει μέρος της Ιστορίας της Κύπρου.

Διαβάστε επίσης: Χριστοδουλίδης | Αναβάθμιση του ρόλου των ΣΥΟΠ – 2% του ΑΕΠ για εξοπλισμούς – Αναφορά στο Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This