ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Επεισόδιο στην Μαύρη Θάλασσα | Το HMS Defender δέχθηκε προειδοποιητικά πυρά από Su-24 και σκάφη
Defence Redefined
Published on 23/06/2021 at 15:05

Ρωσικά περιπολικά σκάφη της συνοριοφυλακής, άνοιξαν πυρ και έριξαν προειδοποιητικές βολές για να αποτρέψουν την παραβίαση των ρωσικών συνόρων από το βρετανικό αντιτορπιλικό πλοίο HMS Defender, κοντά στην Κριμαία, σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας πριν από λίγη ώρα.

“Ένα σκάφος της συνοριοφυλακής έριξε προειδοποιητικές βολές στις 12:06 και 12:08”, ανέφερε το υπουργείο στη δήλωσή του.

Σύμφωνα με το Υπουργείο, το βρετανικό πολεμικό πλοίο δέχθηκε προϊοδοποιήσεις ότι εάν δεν αλλάξει την πορεία του θα δεχθεί πυρά. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση το βρετανικό πλοίο, “δεν αντέδρασε στην προειδοποίηση”. 

Το πρακτορείο Reuters, αναφέρει επίσης, ότι ένα ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος Su-24M, εκτόξευσε επίσης προειδοποιητικές βολές κατά  του βρετανικού πλοίου. 

Το HMS Defender εγκατέλειψε τα ρωσικά ύδατα λίγο μετά το περιστατικό, έχοντας εισχωρήσει έως και 3 χιλιόμετρα (2 μίλια) μέσα, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο, προσθέτοντας ότι η αντιπαράθεση πραγματοποιήθηκε κοντά στο Cape Fiolent, στις ακτές της Κριμαίας. 

Ο Βρετανός Ακόλουθος Άμυνας, της Πρεσβείας του Ηνωμένου Βασιλείου στην Μόσχα, κλήθηκε στο Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας για να δώσει εξηγήσεις για το συμβάν στη Μαύρη Θάλασσα, ανέφερε το ρωσικό Υπουργείο. 

Διαβάστε επίσης: Τρομακτική συγκέντρωση δυνάμεων στη Μαύρη Θάλασσα – Βρετανικά πολεμικά πλοία σπεύδουν στην περιοχή – VIDEO

 

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This