Επίσκεψη Χαρδαλιά την Αρμενία – Συνεργασία των αμυντικών βιομηχανιών των δύο χωρών
Defence Redefined
Published on 05/06/2022 at 15:11

Διήμερη επίσημη επίσκεψη πραγματοποίησε ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νικόλαος Χαρδαλιάς, στην Αρμενία. 

Στις 2 Ιουνίου, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στη Δημοκρατία της Αρμενίας συναντήθηκε με τον Υπουργό Άμυνας κ. Suren Papikyan. Κατά τη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα στο Υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας, επιβεβαιώθηκαν οι παραδοσιακά εξαιρετικές διμερείς σχέσεις των δύο χωρών, οι οποίες βασίζονται σε μακροχρόνιους, ισχυρούς ιστορικούς και πολιτιστικούς δεσμούς. Τονίστηκε η από κοινού πρόθεση για συνέχεια αξιοποίησης αυτών των δεσμών και συζητήθηκαν θέματα για την περαιτέρω αναβάθμιση της διακρατικής συνεργασίας σε τομείς όπως η αμυντική βιομηχανία, η στρατιωτική εκπαίδευση και η τεχνολογία ενώ συζητήθηκαν και γεωπολιτικά θέματα.

Επιπρόσθετα, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας επισκέφθηκε την έδρα του Πατριαρχείου Αρμενίας, όπου είχε εθιμοτυπική συνάντηση με τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Αρμενίας, Καθολικό Πατριάρχη Απάντων των Αρμενίων κ.κ. Karekin ΙΙ.

Ο κ. Χαρδαλιάς επισκέφθηκε επίσης το Μνημείο Γενοκτονίας των Αρμενίων, όπου κατέθεσε στεφάνι σε ένδειξη τιμής και μνήμης στα θύματα, ενώ ακολούθησε ενημέρωση και περιήγηση στο ομώνυμο Μουσείο. Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κατά την επίσκεψή του στο Μνημείο, επισήμανε: «Ενωμένα με δεσμούς αδελφοσύνης, τα σπουδαία μας Έθνη συνεχίζουν την ιστορική τους διαδρομή με ένα κοινό, ιερό χρέος: να μην ξεχάσουμε ποτέ!».

Διαβάστε επίσης: Συνεκπαίδευση Ελεύθερων Σκοπευτών Ελλάδας, Κύπρου και Αρμενίας – Φωτογραφίες

Στις 3 Ιουνίου 2022, ο κ. Χαρδαλιάς συνέχισε την επίσημη επίσκεψή του στη Δημοκρατία της Αρμενίας, πραγματοποιώντας συναντήσεις με μέλη της πολιτικής ηγεσίας και επισκέψεις σε ανώτατα στρατιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Πιο συγκεκριμένα, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας συναντήθηκε με τον ομόλογό του κ. Karen Brutyan, με τον οποίο σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα συζήτησαν εκτενώς θέματα και προοπτικές εμβάθυνσης των διμερών σχέσεων στους τομείς των αμυντικών εξοπλισμών, της αμυντικής βιομηχανίας και διεύρυνσης των προγραμμάτων στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών.

Ο κ. Χαρδαλιάς συναντήθηκε επίσης, με τον Υπουργό Βιομηχανίας Υψηλής Τεχνολογίας κ. Robert Khachatryan. Επίκεντρο της συνομιλίας τους οι δυνατότητες συνεργασίας στους τομείς της έρευνας, της τεχνολογίας, της καινοτομίας και αμοιβαία επωφελών έργων μεταξύ των αμυντικών βιομηχανιών των δύο χωρών.

Επιπρόσθετα, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας είχε συνάντηση με εκπροσώπους της Ένωσης Ελληνικών Κοινοτήτων Αρμενίας. Ο κ. Χαρδαλιάς ενημερώθηκε από την Πρόεδρο της Ένωσης κ. Maria Lazareva για το έργο και την παρουσία της Ομογένειας της Αρμενίας. Συνεχάρη τις κοινότητες της Διασποράς για όλα όσα κάνουν για τον Ελληνισμό και επιβεβαίωσε την ετοιμότητα για συνδρομή της ελληνικής πολιτείας όπου απαιτηθεί. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης, οι Πρόεδροι των Ελληνικών Κοινοτήτων του Eρεβάν κ. Kristine Rafaelova και του Αλαβερτνί Vache Mkrtsian και το Μέλος Νεολαίας κ. Παύλος Ακρίτας.

Στο πλαίσιο των επισκέψεων, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας μετέβη στις έδρες της Vasgen Sargsyan Military Academy και του National Defense Research University, όπου ενημερώθηκε για την οργάνωση και τα προγράμματα στρατιωτικής και ακαδημαϊκής εκπαίδευσης. Επίσης, είχε σύντομη περιήγηση στις εγκαταστάσεις τους και παρακολούθησε στατική έκθεση οπλικών συστημάτων.

Πηγή: ΥΠΕΘΑ

Διαβάστε επίσης: Συνεκπαίδευση καταδρομέων Ελλάδας, Κύπρου και Αρμενίας σε Βολές Μάχης Ταχείας Αντίδρασης – Φωτογραφίες

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This