Επίσκεψη Χαρδαλιά στην Αυστραλία – Συνεργασία των αμυντικών βιομηχανιών των δύο χωρών στην ατζέντα
Defence Redefined
Published on 26/10/2022 at 18:43

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς, επισκέφθηκε την Αυστραλία και συναντήθηκε μεταξύ άλλων και με τον Υπουργό Άμυνας, τον Υφυπουργό Άμυνας και την Επιτροπή Άμυνας της χώρας.

Συγκεκριμένα, ο Έλληνας Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, συναντήθηκε με τους βουλευτές – μέλη της Επιτροπής Άμυνας της Μόνιμης Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, Άμυνας και Εμπορίου, τον βουλευτή Shayne Neumann, Πρόεδρο της Μόνιμης Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων Άμυνας & Εμπορίου, βερουσιαστή κ. David Fawcett, Αντιπρόεδρο της Επιτροπής, βουλευτή κ. Steve Georganas, μέλος και Πρόεδρο της Επιτροπής Συναλλαγών & Ανάπτυξης, τον βουλευτή κ. Luke Gosling, μέλος της Επιτροπής, τον βουλευτή κ. Micheal McCormack, μέλος της Επιτροπής, την επίσης ομοσπονδιακή βουλευτή κ. Maria Vamvakinou, μέλος της Επιτροπής και Πρόεδρο της Επιτροπής για τη Μετανάστευση, την γερουσιαστή κ. Deborah O’Neill, μέλος της Επιτροπής και τον Ομοσπονδιακό Βουλευτή κ. Peter Khalil, μέλος της Επιτροπής.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν, ο κ. Χαρδαλιάς πρότεινε, αναφερόμενος στην αμυντική συνεργασία στους τομείς της ασφάλειας και της άμυνας, τη διερεύνηση και εξέταση της πιθανότητας συμμετοχής της Αυστραλίας σε κοινά προγράμματα της PESCO και άλλων ευρωπαϊκών οργανισμών.

Επίσης, συναντήθηκε την Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022 με τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό και Υπουργό Άμυνας της Αυστραλίας κ. Richard Marles, στο Κοινοβούλιο, στην Καμπέρα.

Όπως αναφέρει το ΥΠΕΘΑ, στο επίκ εντρο των συνομιλιών υπήρξαν οι διμερείς σχέσεις μεταξύ της Ελλάδας και της Αυστραλίας, προοπτικές και δυνατότητες περαιτέρω ενίσχυσής της σε πολλαπλά πεδία, όπως η συνεργασία στον τομέα της Άμυνας και της Αμυντικής Βιομηχανίας, στην ασφάλεια της υγείας και στις αναδυόμενες τεχνολογίες.

Διαβάστε επίσης: PESCO | Το Συμβούλιο εγκαινιάζει το 4ο κύμα νέων έργων για την αμυντική συνεργασία στην ΕΕ

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This