ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επίσκεψη Αμερικανού Διοικητή Ειδικών Επιχειρήσεων και συνεκπαίδευση Καταδρομέων με SEALS – Φωτογραφίες
Defence Redefined
Published on 30/09/2021 at 09:03

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΕΦ, ο Διοικητής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων Αμερικανικών Δυνάμεων στην Ευρώπη (Special Operations Command-Europe), Υποπτέραρχος David H. Tabor, συνοδευόμενος από 7μελή αντιπροσωπεία, πραγματοποίησε την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021, επίσκεψη στην Κύπρο στο Στρατηγείο του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς και συναντήθηκε με τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγο Δημόκριτο Ζερβάκη. 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην υλοποίηση του Προγράμματος Διμερούς Στρατιωτικής Συνεργασίας μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Κυπριακής Δημοκρατίας το οποίο, στο παρόν στάδιο, βρίσκεται σε εξέλιξη. Ειδικότερα, συζητήθηκε η συνεργασία των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών σε δραστηριότητες ειδικών επιχειρήσεων με σημείο αναφοράς την συνεκπαίδευση Ομάδας Ειδικών Επιχειρήσεων τους Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ (Navy Seals), με το προσωπικό ειδικών επιχειρήσεων της Διοίκησης Καταδρομών και της Μονάδας Υποβρυχίων Καταστροφών. 

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του, ο Υποπτέραρχος David H. Tabor, παρακολούθησε μαζί με τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγο Δημόκριτο Ζερβάκη, φάση της συνεκπαίδευσης η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη. 

Όπως δείχνουν και οι φωτογραφίες που δημοσιοποίησε το ΓΕΕΦ, έγινε επίσκεψη στην έδρα της Διοίκησης Καταδρομών όπου πραγματοποιήθηκε συνεκπαίδευση των Καταδρομέων με Αμερικανούς Seals.

Διαβάστε επίσης: Συνεκπαίδευση ομάδας της ΜΥΚ με τους NAVY SEALS του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

          

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This