ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επίσημη επίσκεψη Υπουργού Άμυνας Σλοβακίας | Φωτογραφίες
superadmin
Published on 29/07/2021 at 16:02

Πραγματοποιήθηκε σήμερα επίσημη επίσκεψη του Υπουργού Άμυνας της Σλοβακίας κ. Jaroslav Naď στην Κύπρο. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας, οι δύο Υπουργοί συζήτησαν θέματα που αφορούν τις σχέσεις των δύο χωρών στον τομέα της Άμυνας και Ασφάλειας, τη συνεχιζόμενη ένταση στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου καθώς και τις τρέχουσες εξελίξεις στην Κύπρο και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μέσα σε φιλικό πνεύμα αντάλλαξαν απόψεις για τις νέες προοπτικές που διανοίγονται από τη Στρατηγική Πυξίδα που αφορά τις εν δυνάμει απειλές κατά της ΕΕ όπως τις αντιλαμβάνονται τα κράτη μέλη. Συζητήθηκε επίσης η νέα πρωτοβουλία, του Ευρωπαϊκού Ταμείου Άμυνας και οι ευκαιρίες που προσδίδει στην ανάπτυξη αμυντικών δυνατοτήτων.

Διαβάστε επίσης: Η Σλοβακία αποχώρησε από στρατιωτική άσκηση στην Τουρκία εξαιτίας του ψευδοκράτους

Οι δύο Υπουργοί υπέγραψαν Μνημόνιο Συναντίληψης με στόχο τη θεσμοθέτηση γενικών αρχών και διαδικασιών προώθησης αμυντικής και στρατιωτικής συνεργασίας. Η συνεργασία στο πλαίσιο του Μνημονίου θα βασίζεται στη αρχή της κοινής ωφελείας.

Ο Υπουργός ζήτησε από τον Σλοβάκο ομόλογό του τη συνδρομή, μέσω αποστολής ειδικών, σε θέματα Υβριδικών Απειλών, τομέα που πρόσφατα η Σλοβακία έχει καταρτίσει ένα υποσχόμενο σχέδιο δράσης.

Ο κ. Πετρίδης μετέφερε προς τον κ. Naď την πλήρη υποστήριξη της κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας στο έργο της UNFICYP και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της για την πολύτιμη συνεισφορά της Σλοβακίας.

Διαβάστε επίσης: ΟΥΝΦΙΚΥΠ | Η πρώτη κοινή συμμετοχή Σερβικών και Βρετανικών Ενόπλων Δυνάμεων μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο στην Κύπρο – Φωτογραφίες

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This