ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επίσημη Επίσκεψη Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς στην Αρμενία – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
Defence Redefined
Published on 20/01/2022 at 17:00

Την 18 και 19 Ιανουαρίου 2022, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς (ΕΦ), Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης, συνοδευόμενος από αντιπροσωπεία αξιωματικών του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς, πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην Αρμενία, μετά από πρόσκληση του Αρχηγού Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) της Αρμενίας, Υποστράτηγου Artak Davtyan.

Κατά την επίσκεψη επαναβεβαιώθηκε η σημασία του διμερούς  προγράμματος  στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και Αρμενίας, καθώς και του τριμερούς με την Ελλάδα, τα οποία εντάσσονται στο πλέγμα διεθνών συνεργασιών που έχει αναπτύξει η Εθνική Φρουρά με τις Ένοπλες Δυνάμεις φίλων και συμμαχικών χωρών. Παράλληλα, συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και του Καυκάσου, θέματα κοινού ενδιαφέροντος καθώς και τρόποι αναβάθμισης και διεύρυνσής της συνεργασίας μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων της ΚΔ και της Αρμενίας. 

 Ειδικότερα, την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022, ο Αρχηγός της ΕΦ, έτυχε επίσημης υποδοχής από τον ομόλογό του, στο Στρατηγείο του Γενικού Επιτελείου ΕΔ της Αρμενίας, όπου η Κυπριακή αντιπροσωπεία έτυχε ενημέρωσης σχετικά με τις Αρμενικές ΕΔ και την τρέχουσα κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή του Καυκάσου. Κατά τη συνάντηση των δύο αντιπροσωπειών, η οποία πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα, αρχικά διατυπώθηκαν οι παραδοσιακές θέσεις αρχών και στην συνέχεια αντηλλάγησαν απόψεις σχετικά με τις διεθνείς προκλήσεις ασφαλείας που αντιμετωπίζουν οι δυο χώρες στις περιοχές ενδιαφέροντος τους. 

Ο Αντιστράτηγος Ζερβάκης, αναφέρθηκε στις απειλές για την ασφάλεια και την σταθερότητα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, λόγω των συνεχώς εξελισσόμενων ενεργειών ενός τουλάχιστον συγκεκριμένου υβριδικού δρώντα. Καταγράφηκε επίσης, η πρόθεση και των δύο μερών για την υλοποίηση και περαιτέρω εμβάθυνση του προγράμματος στρατιωτικής συνεργασίας.

Ακολούθως, ο Αντιστράτηγος Ζερβάκης, έγινε δεκτός από τον Υπουργό Άμυνας της χώρας, κ. Suren Papikyan, ο οποίος εξέφρασε τις ευχαριστίες του για τη στήριξη της Κυπριακής Δημοκρατίας και επανέλαβε στον Αρχηγό της ΕΦ, τη διαχρονική στήριξη της Κυβέρνησης της Αρμενίας για την επίλυση του Κυπριακού σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και τα ψηφίσματα του ΟΗΕ.

Στη συνέχεια η Κυπριακή αντιπροσωπεία επισκέφθηκε Μονάδα Αεράμυνας των Αρμενικών ΕΔ και ενημερώθηκε για την αποστολή και δυνατότητες της. Την ίδια ημέρα η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε το Μνημείο Γενοκτονίας των Αρμενίων, όπου ο Αρχηγός της ΕΦ κατέθεσε στεφάνι αποτίοντας φόρο τιμής στα θύματα, ενώ πραγματοποιήθηκε ενημέρωση και περιήγηση στο παρακείμενο Μουσείο, όπου εκτίθενται σημαντικά κειμήλια που σχετίζονται με την Γενοκτονία.

Πηγή: ΓΕΕΦ

Διαβάστε επίσης: FIM-92 STINGER | Η χρήση του από τον Τουρκικό στρατό στην κατεχόμενη Κύπρο

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This