Επίθεση κατά περιπόλου της UNFICYP στη νεκρά ζώνη
Defence Redefined
Published on 23/05/2022 at 15:43

Η Ειρηνευτική Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο (UNFICYP) καταδικάζει επίθεση από άγνωστους δράστες εναντίον περιπολικού οχήματος του ΟΗΕ το βράδυ του Σαββάτου 21 Μαΐου. 

Το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 22:00 μέσα στη νεκρά ζώνη (γνωστή και ως ουδετέρα ζώνη – buffer zone), περίπου τρία χιλιόμετρα ανατολικά του χωριού του Γερίου. 

Συγκεκριμένα όχημα περιπολίας της Ειρηνευτικής Δύναμης Κύπρου (UNFICYP) υπέστη ζημιές κατά τη διάρκεια διατεταγμένης περιπολίας από άγνωστους, οι οποίοι τράπηκαν σε φυγή χωρίς ευτυχώς ωστόσο τον τραυματισμό των ειρηνευτών. 

H DEFENCE ReDEFiNED επικοινώνησε με την Αστυνομία Κύπρου για να επιβεβαιώσει πληροφορίες που ήθελαν το όχημα να δέχεται πυρά από κυνηγετικό ή άλλο όπλο χωρίς όμως να επιβεβαιώνεται ή να διαψεύδεται από την Αστυνομία. Στη συνέχεια, σε επικοινωνία μας με το γραφείο τύπου της UNFICYP δεν επιβεβαιώθηκε ούτε διαψεύστηκε η οποιαδήποτε πληροφορία για πυροβολισμούς, καθώς όπως αναφέρει η UNFICYP διεξάγεται έρευνα από την Αστυνομία. Το μόνο που επιβεβαιώνει είναι ότι οι εμπλεκόμενοι προέρχονταν από τις ελεύθερες περιοχές χωρίς να υπάρχει πληροφορία για την εθνικότητα τους ούτε για τον αριθμό τους.

Η UNFICYP στην ανακοίνωση της, αναφέρει ότι οι εσκεμμένες επιθέσεις με στόχο τις ειρηνευτικές δυνάμεις συνιστούν σοβαρό έγκλημα σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και συμπληρώνει πως χαιρετίζει την ενδελεχή έρευνα που διεξάγουν οι τοπικές αρχές και τους καλεί να οδηγήσουν άμεσα τους δράστες στη δικαιοσύνη. 

Διαβάστε επίσης: Διοικητής UNFICYP | Φωτογράφιση με κατοχικές δυνάμεις και πιέσεις για επαφές με Ε.Φ.

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This