ΙΣΤΟΡΙΑ

ΙΣΤΟΡΙΑ

Επέτειος 11ης Σεπτεμβρίου – 20 Χρόνια Μετά
Defence Redefined
Published on 11/09/2021 at 13:36

Ο Τζο Μπάιντεν κάλεσε τους Αμερικανούς σε ενότητα, τη μεγαλύτερη τους δύναμη, σε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμά του που μεταδόθηκε χθες, παραμονή της εικοστής επετείου των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

Ο Τζο Μπάιντεν και η σύζυγός του Τζιλ θα μεταβούν το Σάββατο σε τρεις εμβληματικές τοποθεσίες των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου 2001: στη Νέα Υόρκη, στο Πεντάγωνο και στην Πενσυλβάνια. 

Εκεί σχεδόν 3.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 2.600 στο World Trade Center στη Νέα Υόρκη, όταν αεροπειρατές κατέλαβαν τον έλεγχο τεσσάρων αεροπλάνων και τα χρησιμοποίησαν για να επιτεθούν στους Δίδυμους Πύργους και στο Πεντάγωνο.

Αναπόφευκτη είναι η σύνδεση της επετείου της 11ης Σεπτεμβρίου με την πρόσφατη επιστροφή των Ταλιμπάν στην εξουσία στο Αφγανιστάν μετά την αποχώρηση των αμερικανικών, βρετανικών και άλλων νατοϊκών δυνάμεων. Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει επικριθεί έντονα για τη διαχείρισή του στην χαοτική αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν και δεν αναμένεται να προβεί σε δημόσιες δηλώσεις στις προγραμματισμένες τελετές.

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας αναφέρει για την 11η Σεπτεμβρίου ότι ο ελληνικός λαός στέκεται αλληλέγγυος στο πλευρό των Αμερικανών φίλων και συμμάχων και τιμά τη μνήμη των θυμάτων των ειδεχθών τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου, ενώ συμπληρώνει ότι 20 χρόνια μετά, παραμένουμε ενωμένοι στο συλλογικό καθήκον υπεράσπισης της ελευθερίας και της δημοκρατίας.

Με πληροφορίες από: Πρώτο Θέμα, defenceredefined.com.cy

Διαβάστε επίσης: Αφγανιστάν | Αποχώρησε επίσημα ο τελευταίος Αμερικανός στρατιώτης

 

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This