ΑΣΦΑΛΕΙΑ

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Η αποστολή της ΜΜΑΔ επέστρεψε από τον Έβρο

Defence Redefined
Published on 03/04/2020 at 14:12

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η επιχειρησιακή αποστολή της Αστυνομίας Κύπρου στον Έβρο. Η Κυπριακή αποστολή, την οποία αποτελούσαν 21 μέλη της Μηχανοκίνητης Μονάδας Άμεσης Δράσης (ΜΜΑΔ), επέστρεψε στην Κύπρο την Παρασκευή, 3 Απριλίου, μετά την ολοκλήρωση του καθήκοντος που της ανατέθηκε με τη συνδρομή σε διαφύλαξη των ελληνικών συνόρων στον Έβρο.

Η αποστολή της Αστυνομίας Κύπρου μετέβη στον Έβρο στις 8 Μαρτίου, προκειμένου να συνδράμει στις προσπάθειες των Ελληνικών Αρχών για την αντιμετώπιση των ανεξέλεγκτων μεταναστευτικών ροών στα Ελληνοτουρκικά σύνορα και κατ’ επέκταση στην Ευρώπη.

Η Κυπριακή αποστολή έτυχε θερμής υποδοχής και φιλοξενίας από τις Ελληνικές Αρχές, ενώ η συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία και τις Ένοπλες Δυνάμεις ήταν καθ’ όλα άψογη. Στα μέλη της ΜΜΑΔ ανατέθηκαν καθήκοντα φύλαξης σε τρωτά σημεία, κατά μήκος των Ελληνοτουρκικών συνόρων, από τα οποία θα μπορούσαν να εισέλθουν παράνομα μετανάστες.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής της Κυπριακής αποστολής στον Έβρο, υπήρχε συνεχής επαφή της Ηγεσίας της Αστυνομίας Κύπρου τόσο σε σχέση με την επιτέλεση των καθηκόντων τους, όσο και για τα μέτρα προστασίας που λαμβάνονταν για την προστασία των μελών της αποστολής λόγω COVID-19.

Με την επιστροφή τους τα 21 μέλη που αποτελούσαν την Κυπριακή αποστολή έτυχαν θερμής υποδοχής από τον Αρχηγό Αστυνομίας κ. Κύπρο Μιχαηλίδη, ο οποίος τους υποδέχθηκε κατά την άφιξή τους στο αεροδρόμιο Λάρνακας.

Σε σύντομο χαιρετισμό του προς τα μέλη της αποστολής ο Αρχηγός Αστυνομίας εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συμβολή τους στην προσπάθεια των Ελληνικών Αρχών να διαφυλάξουν τα σύνορά της χώρας. «Λυπάμαι μόνο που οι έκτακτες συνθήκες για προληπτικά περιοριστικά μέτρα, θα σας κρατήσουν υποχρεωτικά μακριά από τις οικογένειες και τους δικούς σας για άλλες 14 ημέρες», ανέφερε ο κ. Μιχαηλίδης, αφού τα μέλη της κυπριακής αποστολής τέθηκαν προληπτικά σε 14ήμερη καραντίνα, εφαρμόζοντας τα σχετικά Διατάγματα και Πρωτόκολλα για προστασία από την εξάπλωση του κορωνοϊού COVID-19.

Ο Αρχηγός Αστυνομίας ανέφερε επίσης ότι «η Αστυνομία αυτές τις ημέρες, με το σύνολο των μελών της, αποδεικνύει την ικανότητά της να ανταποκρίνεται σε κάθε αποστολή, την οποία της εμπιστεύεται το Κράτος, ανεξάρτητα από τις δυσκολίες και την πολυπλοκότητα των προβλημάτων που καλείται να χειριστεί. Γι’ αυτό θέλω να ευχαριστήσω όλα τα μέλη μας που βρίσκονται αυτές τις δύσκολες ώρες στην πρώτη γραμμή για την πρόληψη της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φύλαξαν τα σύνορα και επιστρέφουν στην Κύπρο τα 21 μέλη της ΜΜΑΔ

 
ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

Διαβάστε Περισσότερα
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This