ΑΣΦΑΛΕΙΑ

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Επέστρεψαν στο Λίβανο οι μετανάστες που αφίχθησαν στη Λεμεσό
Defence Redefined
Published on 07/09/2020 at 08:30

Στο Λίβανο με ιδιωτικό ακτοπλοϊκό σκάφος επέστρεψαν οι μετανάστες που έφτασαν το Σάββατο το απόγευμα με πλοιάριο ανοιχτά της Λεμεσού.  Μετά από ολονύχτια επιχείρηση των κρατικών υπηρεσιών και της Λιμενικής Aστυνομίας και σε συνεργασία με τη γειτονική χώρα, οι μετανάστες  επιστρέφουν στη χώρα τους.

Το πλοιάριο με τους μετανάστες εμφανίστηκε ανοικτά της Λεμεσού και έθεσε σε συναγερμό τις Κυπριακές Αρχές.  Σκάφη της Λιμενικής μετέβησαν προσέγγισαν το πλοιάριο στο οποίο επέβαιναν 33 άνθρωποι, 14 παιδιά, έξι γυναίκες και 13 άντρες. Όπως διαπιστώθηκε επρόκειτο για 30 Λιβανέζους και τρεις Σύρους.

Διαβάστε επίσης: Μεταναστευτικές Ροές | Άφιξη 23 παράτυπων μεταναστών από Συρία στα Περβόλια

Μετά από διαβουλεύσεις, αποφασίστηκε η επιστροφή των μεταναστών στο Λίβανο, χώρα από όπου ξεκίνησε το πλοιάριο.  Λίγο μετά τις εννέα το βράδυ, η Κυπριακή Δημοκρατία ναύλωσε ιδιωτικό ακτοπλοϊκό σκάφος στο οποίο φορτώθηκαν τρόφιμα και ήδη πρώτης ανάγκης και στο οποίο  επιβιβάστηκαν μέλη της ΜΜΑΔ, μέλη της Υπηρεσίας Αλλοδαπών, διερμηνέας, νοσηλευτές. 

Μέχρι τις 3.30 τα ξημερώματα ολοκληρώθηκε η μεταφορά των μεταναστών από το ένα πλοίο στο άλλο και νωρίς το πρωί, το ιδιωτικό σκάφος αναχώρησε για το Λίβανο με τη συνοδεία ακάτου της Λιμενικής Aστυνομίας.

Το πλοιάριο των μεταναστών, λόγω του ότι έμπαζε νερά και ενδεχομένως να βυθιζόταν, παρέμεινε ανοικτά στης Λεμεσού όπου και παρακολουθείτο από μέλη της Λιμενικής Αστυνομίας.

Διαβάστε επίσης: Παράτυποι μετανάστες | 14 άνδρες και μία γυναίκα συνελήφθησαν στα Στροβίλια, βάρκα στα ανοιχτά του Κάβο Γκρέκο

 

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This