Εορτασμός Αγίου Γεωργίου – Προστάτη του Στρατού Ξηράς
Defence Redefined
Published on 23/04/2023 at 15:45

Την Κυριακή, 23 Απριλίου 2023, πραγματοποιήθηκε στο Στρατόπεδο «ΑΝΔΡΕΑ ΣΟΥΡΟΥΚΛΗ», ο επίσημος εορτασμός του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Γεωργίου, Προστάτη του Στρατού Ξηράς. Στον εορτασμό παρευρέθηκαν ο Υπουργός Άμυνας, κ. Μιχάλης Γιωργάλλας, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης, ο Υπαρχηγός, Αντιστράτηγος Λουκάς Χατζημιχαήλ, ο πρόεδρος της Kοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας, κ. Μαρίνος Σιζόπουλος, βουλευτές, εκπρόσωποι τοπικών αρχών, καθώς επίσης η Ιεραρχία και αντιπροσωπεία στελεχών της Εθνικής Φρουράς. 

Ο Αρχηγός, στην Ημερήσια Διαταγή του αναφέρθηκε στις πτυχές της πολύπαθης ζωής του Αγίου Γεωργίου, οι οποίες τον κατέταξαν ανάμεσα στους μάρτυρες της Χριστιανοσύνης καθώς και στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του όπως η ανδρεία, η πίστη, το αδούλωτο φρόνημα και η μεγαλοψυχία, τα οποία τον καθιέρωσαν ως Προστάτη του Στρατού Ξηράς. 

Ανάφερε επίσης, ότι ο εορτασμός του Προστάτη μας Αγίου, μας βρίσκει και πάλι στις Εθνικές επάλξεις, υπερασπιστές της Ιερής πατρογονικής γης. Τόνισε ακόμη, ότι η μαχητική μας ισχύ και αποτρεπτική μας ικανότητα, αποτελούν την ηχηρή μας απάντηση στη συνεχή αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της πατρίδας μας, επισημαίνοντας ότι, σε μια περίοδο γεωπολιτικών αμφισβητήσεων και ανακατατάξεων, η Κυπριακή Δημοκρατία αποτελεί πυλώνα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, ανταποκρινόμενη με αυτοπεποίθηση στις έντονες προκλήσεις. 

Καταλήγοντας, κάλεσε το προσωπικό να παραδειγματιστεί από τις Αρετές του Αγίου Γεωργίου και να συνεχίσει με το ίδιο πείσμα και πάθος για την επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και της μαχητικής ικανότητας της Εθνικής Φρουράς, παραμένοντας έτοιμοι να εκπληρώσουμε το υπέρτατο μας χρέος προς την πατρίδα, εφόσον οι περιστάσεις το απαιτήσουν.

Πηγή: ΓΕΕΦ

Διαβάστε επίσης: ΤΑΜΣ ΙΡΙΣ 2022 | Ανακατάληψη εδάφους και επίδειξη δυνατοτήτων από την Εθνική Φρουρά – VIDEO και Φωτογραφίες

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This