Εντοπισμός σκαφών με 62 παράτυπους μετανάστες – Αυξημένες ροές στο Κάβο Γκρέκο
Defence Redefined
Published on 30/05/2022 at 14:17

Πάνω από 100 παράτυποι μετανάστες αποπειράθηκαν να περάσουν παράνομα με σκάφη από το Κάβο Γκρέκο στην Κυπριακή Δημοκρατία μόνο τον μήνα Μάιο, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Αστυνομίας Κύπρου. Η τελευταία υπόθεση αφορά σύλληψη δύο σκαφών με 62 άτομα.

Συγκεκριμένα, γύρω στις 3.30 την Κυριακή 29/5, μέλη της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας εντόπισαν και ανέκοψαν ξύλινο σκάφος το οποίο βρισκόταν 14 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά του Κάβο Γκρέκο στην επαρχία Αμμοχώστου. Στο σκάφος επέβαιναν 26 πρόσωπα (19 άντρες, 3 γυναίκες και 4 ανήλικα παιδιά). Την ίδια ημέρα και συγκεκριμένα γύρω στις 5.30 το απόγευμα, μέλη της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας εντόπισαν και ανέκοψαν δεύτερο ξύλινο σκάφος στο οποίο επέβαιναν 36 πρόσωπα (26 άντρες, 3 γυναίκες και 7 ανήλικα παιδιά).

Διαβάστε επίσης: Σκάφος με 19 παράτυπους μετανάστες ανοικτά του Κάβο Γκρέκο – Σύλληψη δύο φερόμενων διακινητών

Όλα τα πιο πάνω πρόσωπα οδηγήθηκαν με ασφάλεια στη Μαρίνα Αγίας Νάπας όπου κατά τη διάρκεια του έλεγχου που ακολούθησε, συνελήφθησαν βάσει δικαστικών ενταλμάτων, πέντε πρόσωπα (δύο 28χρονοι, ένας 19χρονος, ένας 38χρονος και ένας 22χρονος) οι οποίοι φέρονται να είναι οι χειριστές των δύο σκαφών.

Οι πέντε συλληφθέντες τέθηκαν υπό κράτηση, ενώ τα υπόλοιπα πρόσωπα μεταφέρθηκαν στο χώρο φιλοξενίας Πουρνάρα. Το ΤΑΕ Αμμοχώστου συνεχίζει τις εξετάσεις.

*Φωτογραφία αρχείου

Διαβάστε επίσης: Ξύλινο σκάφος με 29 μετανάστες στο Κάβο Γκρέκο – Συνελήφθη ο φερόμενος ως διακινητής

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This