ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Εννέα στρατιωτικοί σκοτώθηκαν σε επίθεση τζιχαντιστών στη Νιγηρία
Defence Redefined
Published on 03/09/2020 at 08:49

Τουλάχιστον 9 νιγηριανοί στρατιωτικοί σκοτώθηκαν σε έφοδο τζιχαντιστών στην πολιτεία Μπόρνο, στη βορειοανατολική Νιγηρία, δήλωσαν χθες Τετάρτη δύο πηγές προσκείμενες στις δυνάμεις ασφαλείας.

Τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στη Δυτική Αφρική (ΙΚΔΑ), κινούμενοι με περίπου δέκα οχήματα οπλισμένα με βαριά πολυβόλα, επιτέθηκαν το απόγευμα της Τρίτης εναντίον στρατιωτικής θέσης στην πόλη Μαγκουμέρι.

«Οι τρομοκράτες κυρίευσαν τη θέση περί τις 16:00 (τοπική ώρα 18:00 ώρα Κύπρου) και διασκόρπισαν τους στρατιωτικούς, σκοτώνοντας εννιά», είπε η μία από τις δύο πηγές στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Διαβάστε επίσης: Τζιχαντιστές στη Νιγηρία σκότωσαν σχεδόν 70 ανθρώπους

Τον απολογισμό επιβεβαίωσε η δεύτερη πηγή, σύμφωνα με την οποία οι δράστες πυρπόλησαν επίσης ένα τεθωρακισμένο κι έναν εκσκαφέα που χρησιμοποιούνταν για να αποτρέπονται επιθέσεις. Ενισχύσεις του στρατού που έφθασαν από την πρωτεύουσα της πολιτείας, τη Μαϊντουγκούρι, σε απόσταση 50 χιλιομέτρων, επιτέθηκαν στους τζιχαντιστές καθώς αποσύρονταν, σκοτώνοντας 20, σύμφωνα με τις δύο πηγές.

Το ΙΚΔΑ ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση χθες, διαβεβαιώνοντας ότι μέλη του σκότωσαν 10 στρατιωτικούς και απέσπασαν όπλα και οχήματα. Η οργάνωση ανέλαβε επίσης την ευθύνη για άλλη επίθεση, εναντίον θέσης κοντά στο λιμάνι Μπάγκα, στη λίμνη Τσαντ, που χρησιμοποιούν κυρίως αλιείς, διατεινόμενη ότι τα μέλη της σκότωσαν σε αυτή άλλους δέκα στρατιωτικούς.

Το ΙΚΔΑ έχει πολλαπλασιάσει τις επιθέσεις εναντίον της Μαγκουμέρι τις τελευταίες ημέρες, ιδίως πυρπολώντας μια κλινική κι ένα κτίριο της δημόσιας διοίκησης και αποσπώντας από κατοίκους τα κινητά τους τηλέφωνα και άλλα προσωπικά τους είδη. Ορισμένοι κάτοικοι έχουν αρχίσει να φεύγουν, ενώ ενισχύσεις του στρατού αναπτύχθηκαν για να προστατεύσουν την πόλη.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Διαβάστε επίσης: Μάλι | Παραίτηση του Προέδρου μετά από την σύλληψη του από στασιαστές στρατιώτες – VIDEO

 

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This