ΑΣΦΑΛΕΙΑ

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Ενενήντα και πλέον άτυποι μετανάστες από τη Συρία επέβαιναν σε πλοιάριο ανοιχτά του Κάβο Γκρέκο
Defence Redefined
Published on 20/05/2021 at 08:11

Ενενήντα και πλέον άτυποι μετανάστες από τη Συρία, επέβαιναν σε πλοιάριο που εντοπίστηκε από την Αστυνομία να πλέει χθες το μεσημέρι ανοικτά του Κάβο Γκρέκο.

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας, γύρω στις 2 χθες το μεσημέρι εντοπίστηκε πλοιάριο με μετανάστες να βρίσκεται 14 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά του Κάβο Γκρέκο.

Στο σημείο μετέβη σκάφος της Λιμενικής Αστυνομίας και το πλοιάριο ανακόπηκε για έλεγχο 5 ναυτικά μίλια από το Κάβο Γκρέκο.

Γύρω στις πέντε χθες το απόγευμα το σκάφος της Λιμενικής Αστυνομίας με μέλη της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης κατάφεραν να προσεγγίσουν το πλοιάριο.

Ωστόσο λόγω προβλημάτων υγείας, δόθηκαν οδηγίες όπως μία έγκυος γυναίκα, μαζί με το βρέφος της και ένα ανήλικο αγόρι με την μητέρα του να μεταφερθούν στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, όπου αφού έτυχαν ιατρικής περίθαλψης, μεταφέρθηκαν πίσω στο αλιευτικό καταφύγιο Αγίου Νικολάου.

Ακόμα γύρω στις έντεκα το βράδυ οι 13 γυναίκες και τα 31 παιδιά που επέβαιναν στο πλοιάριο μεταφέρθηκαν με το σκάφος της Λιμενικής Αστυνομίας στο αλιευτικό καταφύγιο του Αγίου Νικολάου (Golden Coast).

Επίσης 2 γυναίκες και έξι ανήλικα παιδιά μεταφέρθηκαν προληπτικά στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου όπου αφού έτυχαν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, στη συνέχεια μεταφέρθηκαν πίσω στο αλιευτικό καταφύγιο του Αγίου Νικολάου.

Στο χώρο του αλιευτικού καταφυγίου στήθηκε πρόχειρος καταυλισμός από τη Πολιτική Αμυνα και στα γυναικόπαιδα δόθηκαν κουβέρτες και ρουχισμός για τα μικρά παιδιά καθώς και νερό και τροφή.

Οι 50 περίπου άνδρες παρέμειναν στο πλοιάριο ανοικτά του Κάβο Γκρέκο και όπως ανέφεραν στην Αστυνομία ξεκίνησαν με το πλοιάριο από την πόλη Ταρτούς της Συρίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Διαβάστε επίσης: Κάβο Γκρέκο | Δεν τους επιτράπηκε η είσοδος και επέστρεψαν στο Λίβανο οι 56 άτυποι μετανάστες

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This