ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εμβολιασμοί νεοσυλλέκτων | Ιδού το πλάνο του ΥΠΑΜ – Τι θα ισχύσει για τις αθλητικές δοκιμασίες

Ανδρέας Πογιατζή

Published on 28/05/2021 at 10:32

Επιλύθηκε το πρόβλημα που προέκυψε, σχετικά με τους εμβολιασμούς των νεοσυλλέκτων, οι οποίοι θα λάβουν μέρος σε αθλητικές δοκιμασίες, είτε ως υποψήφιοι έφεδροι Αξιωματικοί (ΥΕΑ), είτε ως υποψήφιοι για τις Ειδικές Δυνάμεις (σ.σ Καταδρομείς, ΟΥΚ, Στρατονομία), αφού η δεύτερη δόση του εμβολιασμού τους, ενδεχομένως να συνέπιπτε μέσα στην περίοδο των αθλητικών δοκιμασιών. 

Συγκεκριμένα, μερίδα γονέων και νεοσυλλέκτων ήρθαν σε επικοινωνία με την σελίδα μας, για να αποσαφηνιστεί αυτή η πτυχή των εμβολιασμών, ούτως ώστε να μην υπάρχουν διακρίσεις, δηλαδή την κρίσιμη ημέρα της αθλητικής δοκιμασίας, να πρέπει ένας στρατεύσιμος να λάβει την δεύτερη δόση του εμβολίου του, κάτι που ενδεχομένως να επηρεάζει την απόδοση του.  

Η σελίδα μας, ήρθε σε επικοινωνία με το Υπουργείο Άμυνας, το οποίο τάχιστα επίλυσε το πρόβλημα. Συγκεκριμένα, το πλάνο του ΥΠΑΜ για τους εμβολιασμούς των νεοσυλλέκτων, είναι σε συνεννόηση του Υπουργείου Υγείας, της Διεύθυνσης Στρατολογίας και την Διεύθυνση Υγειονομικού του ΓΕΕΦ, αφού αποφασίστηκε από το Υπουργείο Υγείας, να δώσει προτεραιότητα σε όσους στρατιώτες επιθυμούν, να εμβολιαστούν με το εμβόλιο της Pfizer.

Διαβάστε επίσης: Ολοκληρώνεται η υποβολή των στοιχείων και πιστοποιητικών των στρατεύσιμων της 2021 ΕΣΣΟ

Ακολούθως, η Διεύθυνση Στρατολογίας, λαμβάνοντας τα στοιχεία από την πλατφόρμα, όσων έχουν εγγραφεί (σ.σ μέχρι την 31η Μαΐου), θα αποστέλλει στο προσωπικό email των νεοσυλλέκτων, την επιστολή του Υπουργείου Υγείας, όπου θα τους ενημερώνει για την διαθεσιμότητα των εμβολίων Pfizer, ούτως ώστε να εμβολιαστούν. Ακολούθως  μαζί με μια υπεύθυνη δήλωση και την συγκατάθεση των γονέων τους, οι νεοσύλλεκτοι θα απαντούν εάν επιθυμούν ή όχι, να εμβολιαστούν. 

Αυτή η διαδικασία, θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι την 5η Ιουνίου. Οι νεοσύλλεκτοι δηλαδή, που επιθυμούν να εμβολιαστούν θα πρέπει να αποστείλουν τα παραπάνω έγγραφα σε συγκεκριμένο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του Υπουργείου Υγείας. 

Στη συνέχεια το Υπουργείο Υγείας θα προχωρήσει στον προγραμματισμό των ραντεβού των νεοσυλλέκτων και θα τους ενημερώσει, για την ημέρα που θα εμβολιαστούν. Όσον αφορά τις αθλητικές δοκιμασίες, το Υπουργείο Άμυνας έχει δώσει οδηγίες στο Υπουργείο Υγείας, για τις ημερομηνίες που διεξάγονται οι αθλητικές δοκιμασίες, ούτως ώστε να μην γίνουν εμβολιασμοί νεοσυλλέκτων, μέσα σε αυτές τις ημέρες. 

Υπενθυμίζουμε ότι, η πλατφόρμα υποβολής στοιχείων και πιστοποιητικών των στρατεύσιμων της 2021 ΕΣΣΟ, με το πέρας της 31ης Μαΐου θα τεθεί αυτόματα εκτός λειτουργίας και δεν θα υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης. Προτρέπονται οι νεοσύλλεκτοι, να κάνουν την διαδικασία για να πιστωθούν με 10 μόρια. 

Επιπλέον, σε ανακοίνωση του, το ΥΠΑΜ ξεκαθάρισε ότι, όσοι στρατεύσιμοι δεν υποβάλουν τα στοιχεία τους μέσω της πλατφόρμας, η επιθυμία τους, δεν θα είναι δυνατό να ληφθεί υπόψη κατά τη διαδικασία της ηλεκτρονικής επιλογής και θα τοποθετηθούν σε Μονάδες με γνώμονα αποκλειστικά τις υπηρεσιακές ανάγκες της Εθνικής Φρουράς. 

Επιπρόσθετα, δεν θα έχουν τη δυνατότητα να εκδηλώσουν ενδιαφέρον τόσο στη διαδικασία για επιλογή των εφέδρων αξιωματικών όσο και για τις Ειδικές Δυνάμεις (Καταδρομείς, ΟΥΚ, Στρατονομία).

Διαβάστε επίσης: Χρίστος Πιερή | Οι νεοσύλλεκτοι, το προσωπικό και οι συζητήσεις για νέους εξοπλισμούς – VIDEO

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This