ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εμβάθυνση Συνεργασίας Πανεπιστημίων με Ένοπλες Δυνάμεις
Defence Redefined
Published on 16/11/2021 at 18:48

Εντός του μηνός, υπέγραψαν μνημόνια συνεργασίας το ΓΕΕΘΑ με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το ΥΠΕΘΑ με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, το Υπουργείο Άμυνας και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας διάρκειας τριών ετών που αφορά μεταξύ άλλων στην προώθηση και υλοποίηση δράσεων που προάγουν την προστασία της ενάλιας και παράλιας πολιτιστικής κληρονομιάς, την διαφύλαξη των πολιτισμικών αγαθών καθώς και την ανάδειξη της σύγχρονης ναυτικής ιστορίας. 

Στο πλαίσιο της συνεργασίας μεταξύ του ΥΠΕΘΑ και του ΑΠΘ προβλέπεται η εκπόνηση ερευνητικών προγραμμάτων, η συνδιοργάνωση διαλέξεων, σεμιναρίων, συμποσίων, συνεδρίων και η τεκμηρίωση και καταγραφή των ναυάγιων πολεμικών πλοίων ή αεροσκαφών, κυριότητας του Μετοχικού Ταμείου Ναυτικού αποτελούν ενδεικτικές δράσεις.

Επιπρόσθετα, παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, υπεγράφη στο ΓΕΕΘΑ Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας και του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ). 

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει προγράμματα συνεργασίας στον εκπαιδευτικό αλλά και στον ερευνητικό τομέα με χαρακτηριστικότερες τις ακόλουθες δράσεις:

  • Η ίδρυση Εργαστηρίου Μελέτης που θα εστιάζει στις Διεθνείς Διαπραγματεύσεις και την Αμυντική Οικονομία (International Negotiations and Defence Economics)
  • Συμμετοχή στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) στα ήδη υπάρχοντα Μεταπτυχιακά Προγράμματα του ΟΠΑ σε εξασφαλισμένες θέσεις και μέσω υποτροφιών.
  • Φοίτησή στελεχών σε Προγράμματα ταχύρρυθμης εκπαίδευσης του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου (ΚΕΔΙΒΙΜ) με την παροχή αντίστοιχης πιστοποίησης.
  • Δυνατότητα χρησιμοποίησης ήδη θεσμοθετημένων πλατφορμών (Jean Monnet Centre of Excellence on EU Multilateral Diplomacy).

Με πληροφορίες από: ΓΕΕΘΑ, ΥΠΕΘΑ

Διαβάστε επίσης: Ειδικό Πρωτόκολλο Συνεργασίας Μεταξύ Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου και Σχολής Ικάρων

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This