ΕΛ.ΑΣ | Άσκηση ανταπόκρισης σε επίθεση ενόπλου δράστη στο αεροδρόμιο Ζακύνθου – Φωτογραφίες & VIDEO
Defence Redefined
Published on 07/12/2022 at 12:10

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022, άσκηση στον αερολιμένα Ζακύνθου “Διονύσιος Σολωμός”, η οποία οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων & Διαχείρισης Κρίσεων του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας σε συνεργασία με την FRAPORT Greece.

Η άσκηση πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή συνολικά 100 στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας από υπηρεσίες των Αστυνομικών Διευθύνσεων Ζακύνθου, Κέρκυρας και Κεφαλλονιάς, καθώς και της Γενικής Περιφερειακής Διεύθυνσης Ιονίων Νήσων, του Πυροσβεστικού Σώματος (Π.Υ Αερολιμένα Ζακύνθου), του Ε.Κ.Α.Β. (παραρτήματα Πάτρας και Ζακύνθου) και της FRAPORT Greece, οι οποίοι με φυσική παρουσία προσομοίωσαν τους ρόλους της άσκησης (ασκούμενοι, ελεγκτές, εκπαιδευτές, αξιολογητές, παρατηρητές, ηθοποιοί).

Το σενάριο της άσκησης εστιάστηκε στις διαδικασίες ανταπόκρισης σε ταχέως εξελισσόμενο περιστατικό επίθεσης από ένοπλο δράστη (amok shooting), με παράλληλη εκδήλωση περιστατικού ομηρίας, εντός του τερματικού σταθμού του αερολιμένα Ζακύνθου.

Ο σκοπός διεξαγωγής της άσκησης ήταν η δοκιμασία του υπό εκπόνηση Σχεδίου Αντιμετώπισης Καταστάσεων Εκτάκτων Αναγκών της Ελληνικής Αστυνομίας για τον ανωτέρω αερολιμένα και η διασύνδεσή του με άλλα γενικά και ειδικά σχέδια διαχείρισης κρίσιμων περιστατικών.

Η άσκηση αποτέλεσε μέρος μιας σειράς δράσεων, στο πλαίσιο συνεργασίας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας με τη FRAPORT Greece, σχετικά με την εκπόνηση του επιχειρησιακού σχεδιασμού ασφάλειας των δεκατεσσάρων (14) αερολιμένων της παραχωρησιούχου εταιρείας.

Διαβάστε επίσης: Ισπανία | Παγιδευμένη επιστολή εξερράγη στην ουκρανική πρεσβεία στη Μαδρίτη με έναν τραυματία

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This