ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελληνική συμμετοχή σε μεγάλη ΝΑΤΟϊκή άσκηση με το βλέμμα στην Ουκρανία
Defence Redefined
Published on 21/12/2021 at 10:45

Το διάστημα 29 Νοεμβρίου – 18 Δεκεμβρίου οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις συμμετείχαν στη μεγάλη ΝΑΤΟϊκή άσκηση “COMBINED RESOLVE XVI”. Η άσκηση διεξήχθη στη Γερμανία και συμμετείχε συνολικά προσωπικό 4.600 ατόμων από 11 κράτη. 

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, η άσκηση πραγματοποιήθηκε στην Hohenfels Training Area (HTA), έδρα της 7th Army Training Command (7th ATC) στην Γερμανία και συμμετείχαν με δυνάμεις η Ελλάδα, οι ΗΠΑ, η Βουλγαρία, η Γεωργία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιταλία, η Λιθουανία, η Ουκρανία, η Πολωνία, η Σερβία και η Σλοβενία.

Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις συμμετείχαν με Επιτελείς στο Επιτελείο της Ασκούμενης Πολυεθνικής Ταξιαρχίας, καθώς και με Παρατηρητές, Αξιολογητές και με μια Διμοιρία Αναγνωρίσεως Μηχανοκίνητου Πεζικού, ήταν τύπου NATO Command Post Exercise (CPX), Fire Coordination Exercise and Combined Arms Life Fire Exercise (CALFEX) και Field Training Exercise (FTX), υπό την Διεύθυνση του US Army Europe (USAREUR).

Η άσκηση αποσκοπούσε στην αξιολόγηση και πιστοποίηση της ικανότητας της 1st Armored Brigade Combat Team – 1st Infantry Division στην εκτέλεση πολυεθνικών επιχειρήσεων σε πολυεπίπεδο επιχειρησιακό περιβάλλον, στο πλαίσιο της συμμετοχής της στην επιχείρηση Atlantic Resolve, σύμφωνα με τις διαδικασίες της Συμμαχίας.

Η επιχείρηση Atlantic Resolve αφορά τις δράσεις του ΝΑΤΟ στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής ασφάλειας και ιδιαίτερα ενόψει της κλιμάκωσης της έντασης μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας. Χρηματοδοτείται από το European Deterrence Initiative (EDI) το οποίο δημιουργήθηκε μετά τα γεγονότα στην Κριμαία με σκοπό την αύξηση της Αμερικανικής παρουσίας στην Ευρώπη.

Με πληροφορίες από: ΓΕΕΘΑ, 7th Army Training Command

Διαβάστε επίσης: Ειδικό Τμήμα Αλεξιπτωτιστών | Εξαιρετικά αποτελέσματα σε αξιολόγηση του ΝΑΤΟ – Φωτογραφίες

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This