Ελληνική Πολεμική Αεροπορία | Εντυπωσιακό Air show στον Φλοίσβο – Φωτογραφίες
Defence Redefined
Published on 06/11/2022 at 17:45

Στραμμένα στον ουρανό του Παλαιού Φαλήρου ήταν χθες τα βλέμματα στο πλαίσιο της Γιορτής της Πολεμικής Αεροπορίας 2022.

Τα “ελληνικά φτερά” γιορτάζουν και τιμούν τους προστάτες Αρχαγγέλους, Παμμέγιστους Ταξιάρχες Μιχαήλ και Γαβριήλ.

Στο πλαίσιο των εορτασμών, το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας έχει σχεδιάσει πλήθος εκδηλώσεων σε όλη την Ελλάδα, με στόχο να γνωρίσουν οι πολίτες το σπουδαίο έργο της Πολεμικής Αεροπορίας, το λειτούργημα που επιτελούν τα “γεράκια” της HAF και το προσωπικό εδάφους.

Συγκεκριμένα, στον Φλοίσβο πραγματοποιήθηκε μία εντυπωσιακή αεροπορική επίδειξη με τη συμμετοχή όλων των τύπων των Αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας καθώς και των Ομάδων Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 “Ζευς”, T-6A “Δαίδαλος” και του επετειακού αεροσκάφους Spitfire.

Στη Μαρίνα του Φλοίσβου βρέθηκε πλήθος κόσμου για να παρακολουθήσει τις εντυπωσιακές επιδείξεις από κοντά. Κατά τη διάρκεια της επίδειξης, στον εναέριο χώρο πάνω από τον Φλοίσβο Παλαιού Φαλήρου παρουσίασαν ένα εντυπωσιακό πρόγραμμα καθηλώνοντας τους θεατές.

Αυτό που προκάλεσε ανατριχίλα για μια ακόμη φορά, ήταν το μήνυμα του πιλότου της ομάδας “ΖΕΥΣ”. Ο Σμηναγός Δημήτρης Τζάλλας έστειλε μήνυμα αποφασιστικότητας σε αυτούς που απειλούν καθημερινά την ελληνική κυριαρχία, σε αυτούς που απειλούν ότι θα έρθουν νύχτα, σε αυτούς υβρίζουν καθημερινά και χυδαία τον ελληνικό λαό.

“Πιο ικανοί, πιο ισχυροί, πιο έτοιμοι από ποτέ. Είμαστε οι κυρίαρχοι των αιθέρων. Για όποιον τολμήσει «ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ», ακόμη και τη νύχτα”, είπε μέσα από το cockpit του F-16 Block52+ ο Σμηναγος Δημήτρης Τζάλλας, προκαλώντας ανατριχίλα στους εκατοντάδες πολίτες που βρέθηκαν στον Φλοίσβο για να θαυμάσουν και να χειροκροτήσουν αυτούς που καθημερινά “φυλλάτουν Θερμοπύλες” και να πουν ένα μεγάλο “ευχαριστώ” στην Πολεμική μας Αεροπορία.

Την αυλαία της επίδειξης είχε ανοίξει νωρίτερα εκπαιδευτικό αεροσκάφος Τ-6, με το πιλότου να απευθύνεται επίσης στους θεατές: “Καλημέρα Ελλάδα! Γιορτάζουμε μαζί σας. Είμαστε παντού. Αίεν Υψικρατείν.”

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθούν την Τρίτη 8 Νοεμβρίου.

Διαβάστε επίσης: Athens Flying Week2022 | Εντυπωσιακά Air Show στην Τανάγρα – Φωτογραφίες

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This