Ελλάδα | Lynx KF 41 και Leopard 2A7 HEL – Αρχική έγκριση για αναβάθμιση των Αρμάτων και απόκτηση νέων ΤΟΜΑ
Defence Redefined
Published on 31/05/2022 at 21:07

Η αρχική έγκριση για αναβάθμιση 183 αρμάτων μάχης LEO 2A4 σε επίπεδο 2A7 καθώς η απόκτηση 205 νέων Τεθωρακισμένων Οχημάτων Μάχης (ΤΟΜΑ) Lynx KF41 έχει ολοκληρωθεί. Αναμένεται η πρόοδος της διαδικασίας και η τελική έγκριση ώστε να προχωρήσει η συμφωνία με την Rheinmetall.

Το ΤΟΜΑ Lynx KF41 παρουσιάστηκε πρώτη φορά στην έκθεση Eurosatory το 2018, έκθεση στην οποία φέτος θα συμμετέχει και η DEFENCE ReDEFiNED. Ο σχεδιασμός του αλλά και ο οπλισμός που φέρει συνδυάζει μεγάλη ισχύ πυρός, ικανοποιητική ταχύτητα και μεγάλη επιβιωσημότητα στο σύγχρονο πεδίο μάχης.

Κύρια τεχνικά χαρακτηριστικά Lynx KF41: 

  • Μέγιστη ταχύτητα: 70 χλμ/ώρα
  • Μέγιστο βάρος μάχης: 50 τόνοι
  • Πλήρωμα: 3+8

To Lynx KF41 ενσωματώνει κινητήρα ισχύος 1.140 ίππων καθώς και σύστημα μετάδοσης της κίνησης Renk HSWL 256. Οι επιδόσεις κίνησης φτάνουν είναι όμοιες εμβέλεια 500 χιλιομέτρων και μέγιστη ταχύτητα. Παρουσιάστηκε σε φωτογραφία με τον ελληνικό θυρεό στην έκθεση DEFEA 2021 στην οποία συμμετείχε και η DEFENCE ReDEFiNED, στο περίπτερο της EODH η οποία συνεργάζεται με την Rheinmetall.

Διαβάστε επίσης: Rheinmetall Lynx | Δείτε το βίντεο με την εξέλιξη του τα τελευταία 5 χρόνια

Αναφορικά με την αναβάθμιση των Leopard 2A4 σε 2A7 HEL, μεταξύ άλλων αναμένεται να προσδώσει βελτιωμένη θωράκιση στον πυργίσκο καθώς και μεγαλύτερη δύναμη πυρός. Περισσότερα για την αναβάθμιση των Leopard στον σύνδεσμο που ακολουθεί.

Η αναβάθμιση των Ελληνικών Leopard και η πιθανή γραμμή παραγωγής στην Ελλάδα θα μπορούσε να ωφελήσει και την Κύπρο. Με την συνολική αναβάθμιση των 183 Leo 2A4 του Ελληνικού Στρατού στην Ελλάδα, μια λύση θα ήταν η πώληση μιας επιλαρχίας (περίπου 40 άρματα) των αναβαθμισμένων Leo 2A7+ στην Εθνική Φρουρά ή ακόμα και των Leo 2A6 HEL ως αντιστάθμισμα των Τουρκικών Leo 2A4 τα οποία βρίσκονται στην κατεχόμενη Κυθρέα από το 2018. Άλλη επιλογή θα μπορούσε να είναι η κάθοδος των αναβαθμισμένων Leopard μέσω της ΕΛΔΥΚ προς αντικατάσταση των M48 MOLF A5.

Διαβάστε επίσης: Leopard | Η δυναμική της γραμμής παραγωγής του άρματος στην Ελλάδα μπορεί να ωφελήσει και την Κύπρο

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This