Ελλάδα | Κέρδισε τον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Ομάδας Καλύτερων Σκοπευτών 2022
Defence Redefined
Published on 12/08/2022 at 11:00

Η Ελλάδα αναδείχτηκε χθες νικήτρια στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Καλύτερης Ομάδας Ελεύθερων Σκοπευτών για το 2022 στην περιοχή εκπαίδευσης Hohenfels στην Γερμανία, στο Κοινό Πολυεθνικό Κέντρο Ετοιμότητας της Στρατιωτικής Εκπαιδευτικής Διοίκησης της 7ης Στρατιάς.

Τριάντα έξι ομάδες ελεύθερου σκοπευτή από 18 Συμμαχικές και εταίρους χώρες διαγωνίστηκαν σώμα με σώμα για τον τίτλο της Καλύτερης Ομάδας Ελεύθερων Σκοπευτών στην Ευρώπη. Κατά τη διάρκεια επτά ημερών και τεσσάρων νυχτών, οι διαγωνιζόμενες ομάδες συμμετείχαν σε ένα σετ 10 εκδηλώσεων που έχουν σχεδιαστεί για να δοκιμάσουν κάθε πτυχή της αποτελεσματικότητας και της προσαρμοστικότητας των ομάδων ελεύθερων σκοπευτών.

Σύμφωνα με τον Jeremiah Inman, Διοικητή του αμερικανικού στρατού σε Ευρώπη και Αφρική, οι υπόψη πολυεθνικοί διαγωνισμοί αφορούν τη δημιουργία σχέσεων και την ανταλλαγή δεξιοτήτων μεταξύ των συμμετεχόντων, καθώς όλοι οι διαγωνιζόμενοι μετά το πέρας του διαγωνισμού θα φύγουν με περισσότερη τεχνική και τακτική επάρκεια, καθώς και με αυξημένη αίσθηση συνεργασίας και διαλειτουργικότητας.

Μετά την ελληνική πρωτιά, οι επόμενες τέσσερις νικήτριες ομάδες προήλθαν από τη Λετονία, την Ιταλία, μια άλλη ομάδα από την Ελλάδα και τη Σλοβενία.

Οι ομάδες ελεύθερων σκοπευτών διαγωνίστηκαν σε εναέριες βολές, βολές κατά κινούμενων στόχων, βολές με υψηλή γωνία, πόλεμο χαρακωμάτων, βολές άγνωστης απόστασης, καταδιώξεις, νυχτερινή ανίχνευση στόχων και μάθημα εκπαίδευσης στην χρήση πιστολιού.

Τέλος, ο Α/ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος, συνεχάρη τις ελληνικές συμμετοχές, οι οποίες κατέλαβαν την 1η και την 4η θέση προερχόμενες από την Διοίκηση Ειδικού Πολέμου μεταξύ 36 ομάδων από 18 χώρες τονίζοντας ότι η εν λόγω επιτυχία ίσως να ήταν απρόσμενη για πολλούς, αλλά αναμενόμενη για όσους ξέρουν και προέτρεψε τους Commandos να συνεχίσουν έτσι, καθώς το μέλλον τους ανήκει δηλώνοντας ότι μας κάνουν όλους περήφανους.

Τέλος, να σημειωθεί ότι η Εσθονία και η Κύπρος είναι 2 νέες φετινές συμμετοχές στον ετήσιο διαγωνισμό, ενώ επιπλέον, φέτος βλέπουμε το πρώτο πολυεθνικό ζεύγος στον διαγωνισμό, με μια ομάδα που αποτελείται από έναν Αμερικανό στρατιώτη και έναν αντίστοιχο από τη Λιθουανία.

Διαβάστε επίσης: Ελεύθεροι Σκοπευτές | Ελληνική συμμετοχή σε διαγωνισμό του Αμερικανικού στρατού στη Γερμανία

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This