Εκτόξευση Ρωσικού στρατιωτικού δορυφόρου – Πιθανή νέα Ουκρανική επίθεση στο ανατολικό μέτωπο
Defence Redefined
Published on 02/11/2022 at 10:49

Η Ρωσία εκτόξευσε ένα πύραυλο Soyuz-2.1b που μεταφέρει στο διάστημα στρατιωτικό δορυφόρο, μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων επικαλούμενα το υπουργείο Άμυνας.

Ο πύραυλος Soyuz-2.1b, εκτοξεύθηκε στις 9:48 π.μ. ώρα Μόσχας (08:48 ώρα Ελλάδας) από το Κοσμοδρόμιο του Πλεσέτσκ, ανακοίνωσε το υπουργείο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές. Το ρωσικό υπουργείο δεν έκανε γνωστές λεπτομέρειες σχετικά με το στρατιωτικό δορυφόρο.

Παράλληλα, ενδείξεις για μια νέα ουκρανική αντεπίθεση στο ανατολικό μέτωπο διακρίνονται στον ορίζοντα, ανέφεραν σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο Ουκρανοί στρατιώτες που υπηρετούν σε αυτόν τον τομέα. Το μέτωπο αυτό παραμένει στάσιμο εδώ και έναν μήνα, μετά την απελευθέρωση, στις αρχές Οκτωβρίου, του άξονα Χάρκοβο-Ιζιούμ-Λιμάν.

Η γραμμή του μετώπου προχώρησε γρήγορα και καλά αυτήν την εβδομάδα ανέφερε από το χωριό Ζαρίσνε ένας αξιωματικός των ειδικών δυνάμεων της Ουκρανίας. «Επικεντρωνοντε όπως είπε στον οδικό άξονα Σβατοβέ-Κρεμίνα για να αποκοπεί η γραμμή ανεφοδιασμού των Ρώσων προς το κατεχόμενο Λισίτσανσκ, όπως συνέχισε ο αξιωματικός, που ζήτησε να μην αποκαλυφθεί το όνομά του.

Η πόλη Σβατοβέ, την οποία κατέλαβε η Μόσχα στις 6 Μαρτίου, θεωρείται «κλειδί» για την επιμελητειακή υποστήριξη του ρωσικού στρατού σε αυτήν την κατεχόμενη περιοχή του Λουχάνσκ. Οι ουκρανικές δυνάμεις ανεβαίνουν από τα νότια, κυρίως σε έναν άξονα παράλληλο με τον αυτοκινητόδρομο Σβατοβέ-Κρεμίνα και τον δρόμο που περνάει από το Νέφσκε. Προς την κατεύθυνση του Νέφσκε, όπως είπε ο αξιωματικός αυτός, ο στρατός της Ουκρανίας προχωράει πολύ καλά, προς την Κρεμίνα είναι πιο περίπλοκη η κατάσταση λόγω των καθημερινών βομβαρδισμών.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

*Φωτογραφία αρχείου

Διαβάστε επίσης: Ρωσία | Σταματά την εφαρμογή της συμφωνίας για τα σιτηρά – Κατηγορίες για χτύπημα σε πλοία

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This