ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εκπαίδευση λειτουργών σε θέματα κυβερνοασφάλειας – “Λαμβάνουμε μέτρα προστασίας των αμυντικών μας συστημάτων”
Defence Redefined
Published on 06/07/2021 at 15:18

Ξεκίνησε σήμερα και ολοκληρώνεται την Πέμπτη το σεμινάριο «The role of the EU Cyber Ecosystem in the Global Cyber Security Stability» το οποίο πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις του συντονιστικού κέντρου ΖΗΝΩΝ στη Λάρνακα. Το σεμινάριο εντάσσεται στις δράσεις του Ευρωπαϊκού Κολεγίου Ασφάλειας και Άμυνας ESDC στον τομέα της Κυβερνοασφάλειας και συνδιοργανώνεται με την Αρχή Ψηφιακής Ασφάλειας.

Η συγκεκριμένη εκπαίδευση προσφέρεται σε κρατικούς λειτουργούς και αξιωματούχους Κρατών Μελών της ΕΕ αλλά και τρίτων χωρών στην περιφέρεια της ΕΕ.

Το αντικείμενο της εκπαίδευσης αφορά στην οργάνωση και δομή της ΕΕ σε θέματα κυβερνοασφάλειας μέσα από τις παρουσιάσεις των αρμόδιων γενικών διευθύνσεων της ΕΕ και των επιχειρησιακών οργανισμών της ΕΕ αλλά και δράσεων της με διεθνείς Οργανισμούς όπως το Hybrid Centre of Excellence, Council of Europe και Eurocontrol.

Διαβάστε επίσης: Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Χαράλαμπου Πετρίδη στην Αίγυπτο – Φωτογραφίες

Ο Υπουργός Άμυνας κ. Χαράλαμπος Πετρίδης σε χαιρετισμό του καλωσόρισε τους συμμετέχοντες στο σεμινάριο και ευχαρίστησε τους διοργανωτές τονίζοντας ότι τα τελευταία χρόνια ολοένα και πιο συχνά υπάρχουν αναφορές για απειλές και επιθέσεις που σχετίζονται με το διαδίκτυο. «Στους αμυντικούς μας σχεδιασμούς αναπόφευκτα ενσωματώθηκε και αυτή η παράμετρος. Λαμβάνουμε μέτρα προστασίας των αμυντικών μας συστημάτων. Ο κυβερνοχώρος είναι ένα παγκόσμιο κοινό αγαθό και όλοι έχουμε κοινό ενδιαφέρον να το διατηρήσουμε ασφαλές» σημείωσε μεταξύ άλλων στο χαιρετισμό του ο Υπουργός Άμυνας.

Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης ο Υφυπουργός Έρευνας Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής κ. Κυριάκος Κόκκινος, Επίτροπος Ρυθμίσεως Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών, κ. Γιώργος Μιχαηλίδης και ο Επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Κολεγίου Ασφάλειας και Άμυνας κ. Dirk Dubois.

Στην εκπαίδευση συμμετέχουν συνολικά 65 άτομα (42 με φυσική παρουσία και 23 εξ αποστάσεως), από Κύπρο, Ελλάδα Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Αυστρία, Αίγυπτο, Ισραήλ, Λίβανο, Ιορδανία, Ιράκ, Ομάν, Μαρόκο και Αλγερία.

Διαβάστε επίσης: Εκπαίδευση Κυπρίων αλεξιπτωτιστών στην Αίγυπτο – Στα εγκαίνια της βάσης «3ης Ιουλίου» ο Πετρίδης

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This