ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εκπαίδευση Κυπρίων αλεξιπτωτιστών στην Αίγυπτο – Στα εγκαίνια της βάσης «3ης Ιουλίου» ο Πετρίδης
Defence Redefined
Published on 02/07/2021 at 14:30

Στο πλαίσιο της υλοποίησης του Διμερούς Προγράμματος Αμυντικής Συνεργασίας Κυπριακής Δημοκρατίας – Αιγύπτου, ομάδα αλεξιπτωτιστών της Διοίκησης Καταδρομών, μετέβηκε στο Κάιρο για να συμμετέχει σε προκεχωρημένη εκπαίδευση, σε περιβάλλον αεροθαλάμου, το οποίο προσομοιάζει της συνθήκες άλματος ελεύθερης πτώσης.

Η συμμετοχή των αλεξιπτωτιστών μας στη συγκεκριμένη εκπαίδευση, πέραν της πρόσθετης εμπειρίας που παρέχει, συμβάλει σημαντικά στην αύξηση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων των ομάδων ελευθέρας πτώσης. Επιπλέον, η πραγματοποίηση  εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων σε συνδυασμό με την υλοποίηση του Προγράμματος Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και Αιγύπτου, αντικατοπτρίζουν την εξαιρετική συνεργασία μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών.

Στο μεταξύ, ο Υπουργός Άμυνας Χαράλαμπος Πετρίδης αναχωρεί σήμερα για επίσημη επίσκεψη στην Αίγυπτο κατόπιν πρόσκλησης του Αιγύπτιου ομολόγου του.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του ο κ. Πετρίδης θα παρευρεθεί στα εγκαίνια της Ναυτικής Βάσης «3ης Ιουλίου» στην περιοχή Μάρσα Ματρούχ.

Η συμμετοχή του κ. Υπουργού στην εν λόγω τελετή αποτελεί ακόμη μια απτή απόδειξη των άριστων σχέσεων Κύπρου – Αιγύπτου, στους τομείς της άμυνας και ασφάλειας και των εταιρικών συνεργασιών που αναπτύσσονται με φίλιες περιφερειακές χώρες που στόχο έχουν την ασφάλεια και σταθερότητα στην περιοχή.

Διαβάστε επίσης: Ο Υπουργός Άμυνας στην “DЯ” | Η 2021 ΕΣΣΟ, το μέλλον των ΣΥΟΠ και η Κυπριακή Αμυντική Βιομηχανία – (Μέρος Α’)

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This