ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Εκδήλωση μνήμης πεσόντων και αγνοουμένων του 286 ΜΤΠ
Defence Redefined
Published on 29/11/2021 at 19:45

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση μνήμης για τους πεσόντες του 286 Μηχανοκίνητου Τάγματος Πεζικού που πολεμώντας του Τουρκους εισβολείς το μαύρο καλοκαίρι του 1974, θυσιάστηκαν ή αγνοούνται.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στην έδρα του τάγματος στο στρατόπεδο “Μιχαλάκη Παρίδη” και διοργανώθηκε από τον Σύνδεσμο Πολεμιστών του Τάγματος σε συνεργασία με την Εθνική Φρουρά. Κατά την εκδήλωση προσχώρησαν σε χαιρετισμούς ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Πολεμιστών, κ. Χρίστος Τουφεξής, ο Πρόεδρος της Οργάνωσης Συγγενών Αγνοουμένων, κ. Νίκος Σεργίδης και ο Υπουργός Άμυνας, κ. Χαράλαμπος Πετρίδης.

Ο Υπουργός Άμυνας, αφού αναφέρθηκε στην ιστορία και την δράση του τάγματος κατά των τούρκων εισβολέων στον Κοντεμένο, στις μάχες κατά του προγεφυρώματος, στη Λάπηθο, στον Καραβά, στο Αγριδάκι, στον Άγιο Ερμόλαο, και αργότερα στη Σκυλλούρα, στον Άγιο Βασίλειο, στη Φιλιά και στο αεροδρόμιο Λευκωσίας. Ακολούθως ανέφερε πως η θυσία των πολεμιστών του 286 ΜΤΠ αποτελεί φάρο στον αγώνα για επιστροφή στις κατεχόμενες πατρογονικές μας εστίες.

Πηγή: ΥΠΑΜ

Διαβάστε επίσης: Αποκαλυπτήρια Μνημείου Πεσόντων και Αγνοουμένων Καταδρομέων στην Ευρύχου – Φωτογραφίες

 

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This