ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εικόνες από την τελετή παράδοσης – παραλαβής του Υπουργείου Άμυνας | Φωτογραφίες 
Defence Redefined
Published on 29/06/2020 at 17:01
Η συνεχιζόμενη τουρκική προκλητικότητα, δεν επιτρέπει κανένα περιθώριο εφησυχασμού, δήλωσε ο απερχόμενος Υπουργός Άμυνας Σάββας Αγγελίδης, παραδίδοντας τη σκυτάλη στην πολιτική ηγεσία του τομέα της Άμυνας στον νέο Υπουργό Χαράλαμπο Πετρίδη, ο οποίος με τη σειρά του έδωσε το λόγο του για σκληρή δουλειά ώστε να ανταποκριθεί στην αγάπη που περιβάλλει ο λαός τις ένοπλες δυνάμεις.

Κατά την τελετή παράδοσης παραλαβής, ο κ. Αγγελίδης κάλεσε τον κ. Πετρίδη και το προσωπικό του Υπουργείου να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο, εργατικότητα και ανιδιοτέλεια για επίτευξη των κοινών εθνικών στόχων. Θερμή παράκληση, στο προσωπικό του Υπουργείου, όπως είπε, είναι να αγκαλιάσουν τον νέο Υπουργό και να εργαστούν μαζί του γνήσια με μοναδικό γνώμονα τη συνέχιση και αναβάθμιση του έργου του Υπουργείου

Απευθυνόμενος στον κ. Πετρίδη, είπε πως οι προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει είναι αρκετές. «Με τον επαγγελματισμό σου και την αγάπη για το πολύπαθο νησί μας, και με ό,τι πολυτιμότερο έχεις- το πολιτικό και στρατιωτικό προσωπικό- είμαι βέβαιος πως το έργο σου θα στεφθεί με απόλυτη επιτυχία για το καλό της πατρίδας μας», είπε και τόνισε: «Να ‘σαι σίγουρος πως θα με βρεις συμπαραστάτη και συνοδοιπόρο σ’ αυτή σου την προσπάθεια».

Αρχικά, ο κ. Αγγελίδης ευχαρίστησε τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου, τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς Δημόκριτο Ζερβάκη, τον Στρατηγό Ηλία Λεοντάρη,  τον απερχόμενο και νυν Διευθυντή του Επιτελείου του, αλλά και όλο το στρατιωτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, το πολιτικό προσωπικό του Υπουργείου και της Εθνικής Φρουράς, τους ΣΥΟΠ και τους Εθνοφρουρούς, καθώς και τους Έφεδρους και τους Εθνοφύλακες.

Σ΄αυτό το σημείο, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο και τα μέλη της επιτροπής Άμυνας της Βουλής, αλλά και όλους του Βουλευτές. Είχαμε μια πολύ καλή συνεργασία, αλληλοεκτίμηση και αλληλοκατανόηση. Αποδείξαμε έμπρακτα πως η Άμυνα του τόπου αποτελεί εθνική υπόθεση, είπε.

Θα ήταν παράλειψη μου να μην ευχαριστήσω τον φίλο Υπουργό Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας, Νίκο Παναγιωτόπουλο αλλά και τους απερχόμενους, Πάνο Καμμένο και Ευάγγελο Αποστολάκη. Αποτέλεσαν ένα διαρκές στήριγμα των ενόπλων δυνάμεων της Κύπρου, σημείωσε περαιτέρω.

«Δυόμισι χρόνια γεμάτα. Δυόμισι χρόνια τεράστιας προσπάθειας από όλο το προσωπικό και από διάφορες θέσεις, σε μια δύσκολη καμπή, μια περίοδο προκλήσεων στην ΑΟΖ, αλλά και στο έδαφός της Κυπριακής Δημοκρατίας, το προσωπικό επέδειξε και επιδεικνύει στρατιωτικό επαγγελματισμό και υψηλό αίσθημα ευθύνης», είπε και σημείωσε πως αποχωρεί από το Υπουργείο γεμάτος και έχοντας πλέον αποκτήσει τη δική του άποψη για τη στρατιωτική οικογένεια. «Ο ιδιαίτερος τρόπος σκέψης σας, η μεθοδικότητα, η πειθαρχία αλλά κυρίως η φιλοπατρία είναι τα συστατικά στοιχεία για να νοιώθουμε όλοι εμείς, οι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας ασφαλείς», είπε.

Ανέφερε πως από τη πρώτη στιγμή που ανέλαβε έκανε έκκληση σε όλο το προσωπικό για ομαδικότητα, συλλογικότητα και συνεργασία με απώτερο στόχο την περαιτέρω αναβάθμιση και μετεξέλιξη της Εθνικής Φρουράς, την εξωστρέφεια της και τη διασφάλιση των Συμφερόντων, της Άμυνας και της Ασφάλειας της Δημοκρατίας. «Πιστεύω πως το καταφέραμε. Ό,τι έργο παρήξαμε δεν ήταν έργο του ενός αλλά του συνόλου. Ενός δυνατού συνόλου με συνεργάτες τόσο από το Υπουργείο όσο και από το ΓΕΕΦ. Αποτελεί κοινόν αγώνα για την προαγωγή του διπλωματικού ρόλου του Υπουργείου, αλλά και της επιχειρησιακής ετοιμότητας και ικανότητας της Εθνικής Φρουράς», είπε.

Από την πλευρά του, ο νέος Υπουργός τόνισε ότι όλοι γνωρίζουν καλά την κατάσταση που επικρατεί αλλά και το κρίσιμο των περιστάσεων. «Ο πάγιος αγώνας μας για απαλλαγή από την κατοχή διεξάγεται σήμερα σε ένα ιδιαίτερα ρευστό γεωπολιτικό περιβάλλον με νέες, κλιμακούμενες προκλήσεις», είπε επισημαίνοντας πως όλοι οφείλουν να εργάζονται με όλες τους τις δυνάμεις, με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα, με περίσκεψη και σθένος, με ενότητα και εθνική συνεννόηση, για το στόχο αυτό. Διαβεβαίωσε πως θα βρίσκεται σε απόλυτο συντονισμό με το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας και φυσικά με την Ελλάδα.

Αναφερόμενος του στον προκάτοχό του, είπε πως επί των ημερών του η Κύπρος αναβάθμισε ουσιαστικά τη θέση και το ρόλο της, όχι μόνο γιατί ενίσχυσε το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και γιατί σχεδίασε και υλοποίησε, πολυδιάστατες αμυντικές συμμαχίες και συνέργειες. «Συμμαχίες μακράς πνοής με μια σειρά τρίτων χωρών, γειτονικών και μη, που δημιουργούν ακόμη ένα πολύτιμο ανάχωμα έναντι της τουρκικής προκλητικότητας», είπε.

Ο κ. Πετρίδης έδωσε το λόγο του ότι με σκληρή δουλειά θα ανταποκριθεί στην αγάπη και την εμπιστοσύνη με την οποία ο κόσμος περιβάλλει τις Ένοπλες Δυνάμεις. «Υπόσχομαι ότι, με κάθε δύναμη της ψυχής μου, θα τιμήσω τον όρκο που έδωσα για μια πατρίδα ελεύθερη, ειρηνική και ασφαλής από άκρη σε άκρη για κάθε πολίτη. Αντίστοιχα, εύχομαι σε όλες και όλους καλή δύναμη», είπε και ευχήθηκε στον Σάββα Αγγελίδη κάθε επιτυχία στα νέα του καθήκοντα ως βοηθός Γενικός Εισαγγελέας.

Για τα επιτεύγματα του και το σημαντικό έργο που επιτέλεσε κατά την θητεία του κ. Αγγελίδη στο Υπουργείο μίλησε αρχικά κατά την τελετή ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Γιώργος Γεωργίου.  Παράλληλα, ευχήθηκε κάθε επιτυχία στη νέα του θέση στη Γενική Εισαγγελία ενώ ευχήθηκε και κάθε επιτυχία στον διάδοχό του.

Μετά την παράδοση-παραλαβή, ο Αρχηγός της ΕΦ Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης δώρισε στον κ. Αγγελίδη το έμβλημα της ΕΦ, λέγοντας του πως στα 2,5 χρόνια της παρουσίας του στο Υπουργείο, έθεσε τις προτεραιότητες και πέτυχε πάρα πολλά. Επίσης, διαβεβαίωσε τον νέο Υπουργό ότι η ΕΦ είναι έτοιμη να ανταποκριθεί στον ρόλο της και να συμβάλει στην υλοποίηση των στόχων του.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This