ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εθνοφρουροί στους χώρους καραντίνας – Θα εκτελούν καθήκοντα άοπλοι
Defence Redefined
Published on 20/03/2020 at 20:32

Δύναμη εθνοφρουρών και στελεχών της Εθνικής Φρουράς, βρίσκεται από το πρωί της Παρασκευής 20/3, στους χώρους καραντίνας στους οποίους βρίσκονται πολίτες που επέστρεψαν από το εξωτερικό στην Κύπρο και είναι σε περιορισμό, όπως προνοούν τα διατάγματα των περιοριστικών μέτρων για αντιμετώπιση του κορωνοϊού Covid 19.

Σύμφωνα με πληροφορίες που εξασφάλισε η ιστοσελίδα μας, η απόφαση λήφθηκε την Πέμπτη 19/3, από το Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με το Υπουργείο Άμυνας και ανατέθηκε στην Εθνική Φρουρά, να αποστείλει δύναμη για να φρουρεί τα ξενοδοχεία και τα τουριστικά καταλύματα, που φιλοξενούν άτομα σε περιορισμό. 

Συγκεκριμένα, στρατιώτες και στελέχη από μονάδες της Επαρχίας Λευκωσίας, στάλθηκαν μέχρι στιγμής, στο ξενοδοχείο «Jubilee» στο Τρόοδος, στην Κακοπετριά στο ξενοδοχείο «Εκάλη», στις Πλάτρες στο ξενοδοχείο «Forest Park» ενώ αναμένεται η αποστολή και  επιπλέον ανδρών σε άλλα ξενοδοχεία τα οποία θα δεχτούν άτομα σε υποχρεωτική καραντίνα.

Οι στρατιώτες εκτελούν επικουρικά καθήκοντα  άοπλοι, σε συνεργασία με άνδρες ιδιωτικής εταιρείας ασφαλείας, στα σημεία εισόδου και εξόδου του κάθε χώρου και θα εναλλάσσονται ανά τακτά διαστήματα. 

Σημειώνεται πως η παρουσία των άοπλων εθνοφρουρών και στελεχών στους χώρους καραντίνας δεν υποδηλώνει εφαρμογή κατάστασης εκτάκτου ανάγκης.  

 

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

Διαβάστε Περισσότερα
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This