ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εθνική Φρουρά | Υπογραφή προγράμματος αμυντικής συνεργασίας με Ιορδανία
Defence Redefined
Published on 10/12/2021 at 10:49

Την Τρίτη 07 Δεκεμβρίου 2021, πραγματοποιήθηκε η τελετή υπογραφής του Προγράμματος Διμερούς Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ Κυπριακής Δημοκρατίας και του Χασεμιτικού Βασιλείου της Ιορδανίας, για το έτος 2022. Κατά την υπογραφή του προγράμματος, την Εθνική Φρουρά εκπροσώπησε ο Διευθυντής του Δ’ Κλάδου, Συνταγματάρχης Τεθωρακισμένων Νεόφυτος Παχουλίδης, ενώ τις Ιορδανικές Ένοπλες Δυνάμεις, εκπροσώπησε ο Ταξίαρχος Thamer Kal.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΓΕΕΦ, το πρόγραμμα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, διεξαγωγή κοινών εκπαιδεύσεων, ασκήσεων και διμερείς επαφές για ανταλλαγή εμπειρογνωμοσύνης, με σκοπό την προώθηση της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ιορδανίας, καθώς και την ανάδειξη των εξαιρετικών σχέσεων μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών.

Στις αρχές του μήνα, προηγήθηκε συνάντηση του Υπουργού Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας Χαράλαμπου Πετρίδη με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας της Ελλάδος Νικόλαο Παναγιωτόπουλο και τον Αρχηγό των Διακλαδικών Δυνάμεων του Χασεμιτικού Βασιλείου της Ιορδανίας Στρατηγό Yousef Al-Hnaity, όπου συμφωνήθηκε αμυντική συνεργασία με διαεξαγωγή κοινών ασκήσεων και καταπολέμηση της τρομοκρατίας σε τριμερές επίπεδο.

Πηγή: ΓΕΕΦ

Διαβάστε επίσης: ΥΠΑΜ | Συμφωνία για κοινές ασκήσεις και καταπολέμηση τρομοκρατίας με Ιορδανία και Ελλάδα

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This