Εθνική Φρουρά | Υπογραφή Αμυντικής Συνεργασίας με Ελλάδα και Αρμενία
Defence Redefined
Published on 12/05/2022 at 15:00

Οι ένοπλες δυνάμεις της Κύπρου, της Ελλάδας και της Αρμενίας, υπέγραψαν στο Ερεβάν πρόγραμμα τριμερούς αμυντικής συνεργασίας για το 2022.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΓΕΕΦ, την Τρίτη, 10 Μαΐου 2022, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Ερεβάν της Αρμενίας, οι στρατιωτικές αντιπροσωπείες Κύπρου, Ελλάδας και Αρμενίας, υπέγραψαν το Πρόγραμμα Τριμερούς Αμυντικής Συνεργασίας για το έτος 2022. Επικεφαλής της   αντιπροσωπείας του ΓΕΕΦ, ήταν ο Συνταγματάρχης (ΠΖ) Λούκας Χατζηκωνστάντας, Διευθυντής του Δ΄ Κλάδου του ΓΕΕΦ.

Διαβάστε επίσης: Συνεκπαίδευση καταδρομέων Ελλάδας, Κύπρου και Αρμενίας σε Βολές Μάχης Ταχείας Αντίδρασης – Φωτογραφίες

Της τελετής υπογραφής, προηγήθηκαν συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών των τριών χωρών, για συντονισμό των δράσεων που προβλέπονται στο πρόγραμμα καθώς και σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος. 

Το Πρόγραμμα Τριμερούς Αμυντικής Συνεργασίας, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την συμμετοχή μέσων και προσωπικού σε κοινές ασκήσεις, συνεκπαιδεύσεις διαφόρων τύπων, καθώς και σε συνεργασία μεταξύ της Ακαδημίας Άμυνας και Ασφάλειας του ΥΠΑΜ Κύπρου, της ΣΕΘΑ Ελλάδος και του Πανεπιστημίου Ερευνών Εθνικής Άμυνας της Δημοκρατίας της Αρμενίας.

 Η υπογραφή του τριμερούς προγράμματος στρατιωτικής συνεργασίας αντανακλά το ευρύ πλέγμα διμερών και πολυμερών στρατιωτικών συνεργασιών τις οποίες αναπτύσσει η ΕΦ σύμφωνα με τις κατευθύνσεις του Υπουργείου Άμυνας, συμβάλλοντας ενεργά στην κοινή επιδίωξη για την εμπέδωση της ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή της Αν. Μεσογείου και ευρύτερα.

Διαβάστε επίσης: Συνεκπαίδευση Ελεύθερων Σκοπευτών Ελλάδας, Κύπρου και Αρμενίας – Φωτογραφίες

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This