ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Εθνική Φρουρά | Τελετή διαβεβαίωσης νέων Αξιωματικών τάξης 2021 – VIDEO & Φωτογραφίες
Defence Redefined
Published on 30/06/2021 at 15:13

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο Στρατόπεδο «ΣΤ. ΚΑΛΠΟΥΡΤΖΗ» στο Δελίκηπο, η Τελετή Διαβεβαίωσης Αξιωματικών Τάξης 2021, στην παρουσία του Έντιμου Υπουργού Άμυνας κ. Χαράλαμπου Πετρίδη, του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς (ΕΦ), Αντιστράτηγου Δημόκριτου Ζερβάκη, του Υπαρχηγού Αντιστράτηγου Κωσταντίνου Χρυσηλίου και της Ιεραρχίας του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς.

Οι νέοι Ανθυπολοχαγοί, που αποφοίτησαν από την Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, αφού έδωσαν την νενομισμένη διαβεβαίωση πίστης στην Πατρίδα, παρέλαβαν τα ξίφη τους από τον κ. Υπουργό Άμυνας. Σημειώνεται ότι αντίστοιχη τελετή πραγματοποιήθηκε στην Πρεσβεία της Κύπρου στην Αθήνα, για τη διαβεβαίωση των Σημαιοφόρων αποφοίτων της Στρατιωτικής Σχολής Ναυτικών Δοκίμων Τάξης 2021, με την παρουσία του Συνδέσμου ΓΕΕΘΑ – ΓΕΕΦ, Συνταγματάρχη Σάββα Παπαγεωργίου.

Στην Ημερήσια Διαταγή του προς τους νέους Ανθυπολοχαγούς και Σημαιοφόρους, ο Αρχηγός της ΕΦ, Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης, ανάφερε στους νέους Αξιωματικούς, ότι από σήμερα κορυφαία αποστολή τους αποτελεί η υπεράσπιση της ελευθερίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Κύπρου. Τους κάλεσε με σκληρή και μεθοδευμένη εργασία, συνειδητή πειθαρχία, πιστή εφαρμογή των κανονισμών και διαταγών, προσήλωση στα δημοκρατικά ιδεώδη και υπακοή στο Σύνταγμα, να υπηρετήσουν ενσυνείδητα αυτή την αποστολή. Επίσης τους συμβούλεψε να αναπτύξουν τις ηγετικές τους ικανότητες, έχοντας συνείδηση ότι θα διοικούν ανθρώπους που θα οδηγήσουν στη μάχη, στη νίκη και αν απαιτηθεί, στη θυσία, έχοντας πάθος και όλες οι δυσκολίες να αντιμετωπίζονται με χαμόγελο.

Στην συνέχεια προέτρεψε τους νέους Αξιωματικούς, να καλλιεργήσουν σε βάθος όλες τις Στρατιωτικές Αρετές, την Τιμή, το Θάρρος, την Αφοσίωση, την Υγιή Φιλοδοξία και τον Επαγγελματισμό.

Ο Αρχηγός της ΕΦ, δεσμεύτηκε  πως μαζί με τους Διοικητές τους, θα εξασφαλίσει στους νέους Αξιωματικούς όλες εκείνες τις συνθήκες, που θα τους επιτρέψουν να αφοσιωθούν απερίσπαστοι στην αποστολή τους, γιατί η ΕΦ συνεχώς εξελίσσεται, εκπαιδεύεται, εξοπλίζεται, συμμετέχει σε περιφερειακές αμυντικές συνεργασίες, αναλαμβάνοντας σημαντικό ρόλο, ως ισχυρού παράγοντα διαχείρισης κρίσεων και συνεισφορέα ασφάλειας. Επίσης, τους τόνισε πως με το δικό τους εύτολμο θάρρος, την επινοητικότητα, τη φρόνηση και τη γενναιότητα, θα επαυξηθεί το αξιόμαχο της ΕΦ, εξασφαλίζοντας την Αποτροπή και αν αποτύχει, επιτυγχάνοντας τη Νίκη. 

Κλείνοντας ο Αρχηγός, τους καλωσόρισε στην ΕΦ και τους κάλεσε να χαράξουμε μαζί την πορεία της, υλοποιώντας το «πλείω δε και όσης αν παραδέξομαι».

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, τηρήθηκαν τα απαραίτητα μέτρα για την συμμόρφωση με τις πρόνοιες των σχετικών διαταγμάτων του Υπουργείου Υγείας που αφορούν τον COVID-19.

Διαβάστε επίσης: Εθνική Φρουρά | 50 νέοι Αξιωματικοί εντάσσονται στις Μονάδες τους, μετά την εκπαίδευση τους – Φωτογραφίες

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This