Εθνική Φρουρά | Συμμετοχή παρατηρητή στη Στρατιωτική Διαστημική Άσκηση «ASTERX 2022» στη Γαλλία
Defence Redefined
Published on 19/03/2022 at 18:15

Η Εθνική Φρουρά συμμετείχε ως παρατηρητής στη Στρατιωτική Διαστημική Άσκηση «ASTERX 2022»που διοργάνωσε η Γαλλική Διοίκηση Διαστήματος. 

Το ΓΕΕΦ αναφέρει σε ανακοίνωσή του πως από την Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου έως την Παρασκευή 4 Μαρτίου 2022, πραγματοποιήθηκε από την Γαλλική Διοίκηση Διαστήματος στο «Cité de l’Espace» στη Γαλλία, η Στρατιωτική Διαστημική άσκηση με την επωνυμία «ASTERX 2022», με την συμμετοχή προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων της Γαλλίας, της Γερμανίας και των ΗΠΑ και παρατηρητές από άλλες χώρες. Η Εθνική Φρουρά συμμετείχε για πρώτη φορά, με παρατηρητή, στην εν λόγω άσκηση. Αντικειμενικός σκοπός της άσκησης ήταν η αξιολόγηση, η βελτίωση και η ενίσχυση των διαδικασιών επιχειρησιακής εκπαίδευσης και των διαστημικών δυνατοτήτων των συμμετεχόντων καθώς και η αναβάθμιση της επιχειρησιακής συνεργασίας στον τομέα του διαστήματος.

Ως παρατηρητής συμμετείχαν και οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, όπου και το περασμένο έτος ανακοινώθηκε η ίδρυση της Διεύθυνσης Διαστήματος αποτελεί τον αρμόδιο επιτελικό φορέα για θέματα τα οποία αφορούν στο Διάστημα και τις συναφείς τεχνολογίες, και συνιστά το συμβουλευτικό όργανο του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ για την οργάνωση και επιχειρησιακή υποστήριξη των αναγκών της Εθνικής Άμυνας στο πεδίο αυτό, καθώς και για την σχεδίαση, οργάνωση και διεξαγωγή Διακλαδικών Επιχειρήσεων και Ασκήσεων σε εθνικό, συμμαχικό και ευρωπαϊκό πλαίσιο.

Με πληροφορίες από: ΓΕΕΦ, ΓΕΕΘΑ

Διαβάστε επίσης: Ελληνική συμμετοχή σε Στρατιωτική Διαστημική Άσκηση της Γαλλικής Διοίκησης Διαστήματος – Φωτογραφίες

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This