Εθνική Φρουρά | Οι συνθήκες του τραγικού δυστυχήματος – Λεπτομέρειες για την κηδεία
Defence Redefined
Published on 13/05/2022 at 12:56

Η Εθνική Φρουρά και ολόκληρη η Κυπριακή κοινωνία έχουν συγκλονιστεί από τον τραγικό και άδικο θάνατο της Δεκανέα ΣΥΟΠ Νάταλυς Νεοφύτου από την Πάφο, κατά την διάρκεια εκπαιδευτικής δραστηριότητας εντός στρατοπέδου. 

Η Νάταλυ υπηρετούσε ως Συμβασιούχος Οπλίτης (ΣΥΟΠ) σε μονάδα της 20ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας στον Κόρνο. Κατετάγη στις τάξεις της Εθνικής Φρουράς μόλις τον Δεκέμβριο του 2021. 

Η άτυχη Νάταλυ σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά επενέβαινε στο πίσω κάθισμα οχήματος τύπου Mercedes GD μαζί με έναν κληρωτό οπλίτη και ένα δόκιμο έφεδρο αξιωματικό. Το όχημα μετέβαινε για ανεφοδιασμό μετά από εκπαιδευτική δραστηριότητα μηχανοδήγησης στους βοηθητικούς εκπαιδευτικούς χώρους του στρατοπέδου. 

Κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, περίπου στις 11:00 το πρωί της Πέμπτης 12/5, το όχημα ανετράπη με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό της άτυχης ΣΥΟΠ η οποία και καταπλακώθηκε από το υπόψη όχημα.

Η άτυχη νέα μετακομίσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας και στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας αλλές παρόλες τις προσπάθειες του ιατρικού προσωπικού δυστυχώς εξέπνευσε αφού έφερε κακώσεις “ασύμβατες με τη ζωή” όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο χειρουργός Δρ. Χρύσανθος Γεωργίου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρχαν ακόμα διαθέσιμα και πτητικά μέσα σε περίπτωση που χρειαζόταν μετακομιδή της στο εξωτερικό, όμως τα σοβαρά τραύματα που έφερε δεν το επέτρεπαν.. 

Διαβάστε επίσης: Τραγωδία στην Εθνική Φρουρά | Νεκρή η γυναίκα ΣΥΟΠ που τραυματίστηκε σε άσκηση

Οι άλλοι δύο επιβαίνοντες του οχήματος δεν τραυματίστηκαν σοβαρά και αφού έλαβαν τις πρώτες βοήθειες αποδεσμεύτηκαν. 

Στο νοσοκομείο κατεύθασαν και οι Υπουργοί Άμυνας Χαράλαμπος Πετρίδης και Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλα. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης εξέφρασε την θλίψη του για το τραγικό δυστύχημα ενώ δήλωσε πως η πολιτεία θα σταθεί δίπλα στην οικογένειά της η οποία ήδη βιώνει την τραγική απώλεια.

Σήμερα το πρωί επισκέφθηκαν το χώρο του ατυχήματος ο Υπουργός Άμυνας με τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς. Από την πρώτη στιγμή το Υπουργείο Άμυνας διέταξε την διεξαγωγή έρευνας για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το δυστύχημα, έχει διοριστεί από το ΥΠΑΜ ερευνών λειτουργός για το συμβάν, ενώ λόγω της σοβαρότητας του περιστατικού, την έρευνα έχει αναλάβει το ΤΑΕ Λάρνακας. Τα ακριβή αίτια θανάτου της 27χρονης θα εξακριβωθούν κατά τη νενομισμένη νεκροτομή επί της σορού της, που έχουν αναλάβει οι Ιατροδικαστές, Αγγελική Παπέττα και Ορθόδοξο Ορθοδόξου.

Η Εθνική Φρουρά αξίζει να σημειωθεί ότι δίνει μεγάλη έμφαση στα θέματα Υγιεινής και Ασφάλειας και προς τούτο λειτουργούν εντός του οργανισμού εξειδικευμένα τμήματα επιφορτισμένα με αυτό το έργο. Καθημερινά σε όλη την επικράτεια της ελεύθερης Κύπρου πραγματοποιούνται πολυάριθμες κινήσεις και εκπαιδευτικές δραστηριότητες και στατιστικά ο αριθμός των ατυχημάτων που συμβαίνουν είναι χαμηλός. 

Η ομάδα της DEFENCE ReDEFiNED εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια της στην οικογένεια της εκλιπούσας. Η κηδεία της άτυχης κοπέλας θα πραγματοποιηθεί δημοσία δαπάνη το Σάββατο 14/5 στις 15:00, στον Ιερό Ναό Αποστόλων Παύλου και Βαρνάβα στην Πάφο.

Διαβάστε επίσης: ΤΑΜΣ-ΤΑΑΣ «ΝΙΚΗΤΗΣ-ΔΗΜΗΤΡΑ 2021» | Τα ενδιαφέροντα οπλικά συστήματα και μέσα που εντοπίσαμε – Φωτογραφίες

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This