Εθνική Φρουρά | Κυπριακή αντιπροσωπεία του ΟΑΣΕ στην Αυστρία
Defence Redefined
Published on 05/06/2023 at 09:53

Από 30 Μαΐου έως 02 Ιουνίου 2023, μικτή ομάδα επιθεωρητών (ΟΕ) του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), με επικεφαλής Αξιωματικό της Εθνικής Φρουράς, πραγματοποίησε επίσκεψη – επιθεώρηση στην Αυστρία, στο πλαίσιο των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης και Ασφάλειας που προβλέπονται από το Κείμενο της Βιέννης. 

Η ΟΕ, αποτελείτο από 3 στελέχη της Εθνικής Φρουράς και 1 ανώτερο Αξιωματικό από το Λουξεμβούργο, υπογραμμίζοντας τη βούληση των 2 χωρών για στενότερη συνεργασία, στο πλαίσιο των ενεργητικών δράσεων επαλήθευσης που προβλέπει το Κείμενο της Βιέννης και της κοινής τους ιδιότητας, ως Κράτη – Μέλη του ΟΑΣΕ. 

Κατά την επιθεώρηση, η ΟΕ επισκέφθηκε Σχηματισμούς και εγκαταστάσεις χερσαίων και αεροπορικών δυνάμεων των ενόπλων δυνάμεων της Αυστρίας, όπου έτυχε ενημέρωσης για την αποστολή, το έργο και τις δυνατότητές τους, ενώ είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει το επίπεδο εκπαίδευσης του προσωπικού. Ταυτόχρονα, επιθεώρησε την υλοποίηση των υποχρεώσεων της Αυστρίας, όπως αυτές απορρέουν από το Κείμενο της Βιέννης. 

Από την επίσκεψη – επιθεώρηση, διαπιστώθηκε η άριστη συνεργασία με τον ΟΑΣΕ, καθώς επίσης και η συμμόρφωση της Αυστρίας, με όλες τις υποχρεώσεις, οι οποίες μεταξύ άλλων, αφορούν την έγκαιρη παροχή πληροφοριών και την ενεργό συμμετοχή σε στρατιωτικές δραστηριότητες, σεμινάρια και συνέδρια, όπως προβλέπονται στο Κείμενο της Βιέννης.

Πηγή: ΓΕΕΦ 

Διαβάστε επίσης: ΟΑΣΕ | Επίσκεψη αξιωματικών από 20 χώρες στην Κύπρο – Φωτογραφίες

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This