ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εθνική Φρουρά | Κοινές ασκήσεις και εκπαιδεύσεις με τις Ιταλικές Ένοπλες Δυνάμεις
Defence Redefined
Published on 15/04/2021 at 19:30

Την Πέμπτη, 15 Απριλίου 2021, υπογράφηκε στο Στρατηγείο του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς, το Πρόγραμμα Διμερούς Αμυντικής Συνεργασίας για τα έτη 2021 και 2022, μεταξύ της Εθνικής Φρουράς και των Ιταλικών Ενόπλων Δυνάμεων. Η τελετή υπογραφής του προγράμματος έγινε στην παρουσία αντιπροσωπειών από τις δύο χώρες.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, διεξαγωγή κοινών ασκήσεων, εκπαιδεύσεων και διμερών επαφών για προώθηση της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ιταλίας.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας της Ιταλικής αντιπροσωπείας στην Κύπρο, ο επικεφαλής, Συνταγματάρχης David Morpurgo, είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγο Δημόκριτο Ζερβάκη στην παρουσία του Ακόλουθου Άμυνας Συνταγματάρχη Efrem Moioli. Κατά τη συνάντηση έγινε ανασκόπηση των εξαιρετικών σχέσεων μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων των δυο χωρών, συζητήθηκαν οι δράσεις που περιλαμβάνονται στο Πρόγραμμα Αμυντικής Συνεργασίας καθώς και τρόποι περαιτέρω ανάπτυξης της στρατιωτικής συνεργασίας.

Διαβάστε επίσης: Εθνική Φρουρά | Χιλιάδες έφεδροι εντάσσονται ξανά στις μονάδες τους – Πληροφορίες

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This