ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εθνική Φρουρά | Καταιγισμός πυρών με τυφέκιο TAVOR και ελαφρύ οπλοπολυβόλο NEGEV – Φωτογραφίες
Defence Redefined
Published on 19/06/2021 at 09:53

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς (ΓΕΕΦ) στο πλαίσιο της εκπαίδευσης και εξοικείωσης του προσωπικού της Εθνικής Φρουράς, το τριήμερο 16 Ιουνίου εώς 18 Ιουνίου 2021, διεξάχθηκαν εκπαιδευτικές βολές τυφεκίου και οπλοπολυβόλων στο Πεδίο Βολής ΚΕΜΚ.

Οι βολές αφορούσαν στο τυφέκιο TAVOR (Χ95-5,56χιλ.) και ελαφρύ οπλοπολυβόλο NEGEV (Ν5-5,56χιλ. και Ν7-7,62χιλ.), και σε αυτές συμμετείχε προσωπικό της Διοίκησης Καταδρομών, της 457 ΜΕΑ, του 3ου ΣΠΤΧ και του 12ου ΤΤΧ.

Διαβάστε επίσης: Εθνική Φρουρά | Η Μονάδα Υποβρυχίων Καταστροφών αποκαλύπτει τον εξοπλισμό της – VIDEO & Φωτογραφίες

Κατά τη διάρκεια του τριημέρου, το προσωπικό είχε την ευκαιρία να εκπαιδευτεί στην χρήση των συγκεκριμένων τυφεκίων με την εκτέλεση διαφόρων τύπου βολών και υπό την καθοδήγηση προσωπικού της προμηθεύτριας εταιρείας Israel Weapon Industries (IWI).

To ελαφρύ οπλοπολυβόλο NEGEV αναλόγως της έκδοσης έχει βάρος μεταξύ 7,65  και 7,8 κιλών ενώ το δραστικό βεληνεκές του ανέρχεται μέχρι τα 1000 μέτρα. Η ταχυβολία του όπλου κυμαίνεται αναλόγως της έκδοσης του μεταξύ 600 φυσιγγίων / λεπτό και 1050 φυσιγγίων / λεπτό.

Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση λήφθηκαν τα απαραίτητα μέτρα για την συμμόρφωση με τις πρόνοιες των σχετικών διαταγμάτων του Υπουργείου Υγείας που αφορούν τον COVID-19.

Διαβάστε επίσης: Εγκαινιάστηκε το σύγχρονο Πεδίο Βολής στην 33η Μοίρα Καταδρομών – Φωτογραφίες

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This