ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εθνική Φρουρά | Καταιγισμός πυρών από πληρώματα BMP-3 κατά παροπλισμένων ΑΜΧ-30 – Φωτογραφίες και VIDEO
Defence Redefined
Published on 30/01/2021 at 10:27

Με ένα καλογυρισμένο βίντεο, το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς αποδέσμευσε πλάνα από την εκπαίδευση του προσωπικού των Μονάδων της 20ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας. 

Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν βολές από το συζυγές πυροβόλο 2A72 των 30χιλ των Τεθωρακισμένων Οχημάτων Μάχης (ΤΟΜΑ) BMP-3 και πολυβόλων 0,50’’ από Τεθωρακισμένα Οχήματα Μεταφοράς Προσωπικού (ΤΟΜΠ) Λεωνίδας. Επιπλέον το προσωπικό των Μονάδων Τεθωρακισμένων εκτέλεσε βολές με αντιαρματικούς εκτοξευτές RPG 40 χιλιοστών και εκτοξευτές βομβίδων GP 25 από τυφέκια AK-74. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι στόχοι στο πεδίο βολής Σιάς περιελάμβαναν και 2 παροπλισμένα άρματα μάχης ΑΜΧ-30. 

Βολές με εκτοξευτές βομβίδων 40 χιλ. GP-25

Τα υπόψη άρματα είχαν αποσυρθεί μεταξύ του 2010 και 2011 με το Υπουργείο Άμυνας να προκηρύσει το 2017, διαγωνισμό για καταστροφή 54 αρμάτων του είδους. Τελικά η εκποίηση δεν υλοποιήθηκε και αριθμός αρμάτων ΑΜΧ-30 χρησιμοποιείται για εκπαιδευτικές βολές σε πεδία βολής. Τον Δεκέμβριο του 2018 σημειώθηκε και κλοπή μέρους ενός παροπλισμένου ΑΜΧ-30 από το πεδίο βολής Ξυντούς στην κοινότητα Αγίας Μαρίνας Ξυλιάτου.

Βολές με συζυγές πυροβόλο 2Α72 των 30 χιλ από ΤΟΜΑ BMP-3

Αυτούσια η ανακοίνωση του ΓΕΕΦ για τις βολές: 

“Στο πλαίσιο της εκπαιδεύσεως του προσωπικού των Μονάδων Τεθωρακισμένων, πραγματοποιήθηκε στις 26 και 27 Ιαν 2021, διήμερο βολών στο Πεδίο Βολής Σιάς.

Βολές RPG-7 40 χιλ.

Κατά η διάρκεια του διημέρου εκτελέστηκαν βολές, ημέρα και νύχτα,  με πυροβόλα και πολυβόλα από Τεθωρακισμένα Οχήματα Μάχης και Μεταφοράς Προσωπικού καθώς και με τον ατομικό και ομαδικό οπλισμό των πληρωμάτων που τα επανδρώνει. 

Διαβάστε επίσης: Εθνική Φρουρά | Βολές Αντιαρματικών Πυραύλων Refleks με Άρματα Τ-80 – Φωτογραφίες – VIDEO

Η συγκεκριμένη δραστηριότητα αποτελεί μέρος του Β΄   Κύκλου εκπαιδεύσεως, της Εθνικής Φρουράς, κατά το οποίο δίδεται έμφαση στην ομαδική εκπαίδευση των μόνιμων στελεχών, των συμβασιούχων οπλιτών και των οπλιτών θητείας, υπό συνθήκες που προσομοιάζουν αυτές του Πεδίου Μάχης.

Βολή Πολυβόλου Μ2ΗΒ 0,50″ από ΤΟΜΠ “Λεωνίδας”

Το διήμερο βολών παρακολούθησε ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης, διαπιστώνοντας το υψηλό επίπεδο ετοιμότητας και το ηθικό του προσωπικού. 

Κατά τη διάρκεια του διημέρου, λήφθηκαν τα απαραίτητα μέτρα συμμόρφωσης με τις πρόνοιες των διαταγμάτων του Υπουργείου Υγείας που αφορούν στον COVID-19, συμπεριλαμβανομένης εξέτασης ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid antigen test) του προσωπικού που συμμετείχε, από Νοσηλευτές της Διεύθυνσης Υγειονομικού της Εθνικής Φρουράς.”

 

Διαβάστε επίσης: 

Εθνική Φρουρά | Η ανασκόπηση του 2020 – Γεμάτη χρονιά για τις ένοπλες δυνάμεις της Κύπρου – Φωτογραφίες & VIDEO

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This