ΙΣΤΟΡΙΑ

ΙΣΤΟΡΙΑ

Εθνική Φρουρά | Η 450 Μοίρα Ελικοπτέρων της Πολεμικής Αεροπορίας γιορτάζει τα 20χρονα της – VIDEO
Defence Redefined
Published on 29/10/2021 at 19:00

Την 15η Οκτωβρίου 2021, εορτάστηκαν τα 20 χρόνια από την ίδρυση της αιχμής του δόρατος της Πολεμικής Αεροπορίας της Εθνικής Φρουράς, της 450 Μοίρας Ελικοπτέρων (Μ./ΕΠ).

Η Αποστολή της Μοίρας

Αποστολή της Μοίρας είναι η διατήρηση υψηλού βαθμού αποτελεσματικότητας και ετοιμότητας, με κατάλληλη  εκπαίδευση του προσωπικού και συντήρηση των μέσων-συστημάτων τα οποία διατίθενται, για ανάληψη και επιτυχή διεξαγωγή αεροπορικών επιχειρήσεων, Εγγύς Αεροπορικής Υποστήριξης – Αντιαρματικές Αποστολές

Η Ιστορία

Η 450 Μοίρα Ελικοπτέρων, ως ανεξάρτητη Μονάδα της Διοίκησης Αεροπορίας, ιδρύθηκε στις 15 Οκτωβρίου 2001. Πέραν των ελικοπτέρων Mi-35P, η Μοίρα διαθέτει και τα Ε/Π SA342L1 Gazelle.

Διαβάστε ακόμα: Gazelle SA 342L1 | Το αειθαλές ελικόπτερο της Εθνικής Φρουράς και επιλογές για αναβάθμιση του – Φωτογραφίες και VIDEO

Η Μοίρα υλοποιεί εντατική εκπαίδευση του προσωπικού της (Ιπταμένων και Τεχνικών) και έχει να επιδείξει σημαντικό πτητικό έργο. Συμμετάσχει σε όλες τις κύριες δραστηριότητες της Ε.Φ, και έχει συνεργαστεί με όλους τους σχηματισμούς σε ασκήσεις, εκτελώντας επιτυχημένες βολές στα πεδία των ασκήσεων. 

Έδρα της Μονάδας είναι η Αεροπορική Βάση στην Πάφο, και υπάγεται στη 55 Σμηναρχία Μάχης.

Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς (ΓΕΕΦ) γιορτάζει την 20η επέτειο της 450 Μ/ΕΠ με ένα εντυπωσιακό βίντεο το οποίο μπορείτε να δείτε πιο κάτω:

Διαβάστε ακόμα: 450 Μοίρα Ελικοπτέρων | Με νέο έμβλημα, σε νέα εποχή χωρίς τα Mi-35P;

 

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This