Εθνική Φρουρά | Εορτασμός Ενόπλων Δυνάμεων – VIDEO
Defence Redefined
Published on 08/09/2022 at 17:19

Η Εθνική Φρουρά δημοσιοποίησε εντυπωσιακό VIDEO με αφορμή την ημέρα γιορτής των Ενόπλων Δυνάμεων. Όπως αναφέρει το ΓΕΕΦ, στις 8 Σεπτεμβρίου  γιορτάζουμε  “το γενέθλιον της Υπεραγίας δεσποίνης ημών Θεοτόκου” , τη γέννηση δηλαδή της μητέρας του Ιησού Χριστού. 

Με απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου, κάθε 8η Σεπτεμβρίου εκάστου έτους, τιμούμε την Παναγία μας ως Προστάτιδα των Ενόπλων Δυνάμεων της Κύπρου.

Η συγκεκριμένη ημέρα αποτελεί μέρα γιορτής των Ενόπλων Δυνάμεων της Κύπρου, ημέρα γιορτής για τα στρατευμένα νιάτα του λαού μας, ημέρα γιορτής για το παρόν και το μέλλον του τόπου μας.  Παράλληλα τιμούμε όλους εκείνους, που με το αίμα τους και την αγάπη προς την πατρίδα, αγωνίστηκαν για την ελευθερία, την ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα του νησιού μας. 

Ἡ γέννησίς σου Θεοτόκε, χαρὰν ἐμήνυσε πάσῃ τῇ οικουμένῃ, ἐκ σοῦ γὰρ ἀνέτειλεν ὁ Ἥλιος τῆς δικαιοσύνης, Χριστὸς ὁ Θεὸς ἡμῶν, καὶ λύσας τὴν κατάραν, ἔδωκε τὴν εὐλογίαν, καὶ καταργήσας τὸν θάνατον, ἐδωρήσατο ἡμῖν ζωὴν τὴν αἰώνιον.

Χρόνια Πολλά υπό τη Σκέπη της Παναγίας μας. 

Διαβάστε επίσης: Εθνική Φρουρά | Επίσημος εορτασμός του Αγίου Γεωργίου, προστάτη του Στρατού Ξηράς – VIDEO και Φωτογραφίες

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This