ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εθνική Φρουρά | Βολές Πυροβολικού με ειδικό ενδιαφέρον – Φωτογραφίες
Defence Redefined
Published on 19/11/2021 at 21:21

Εντυπωσιακές βολές από μονάδες Πυροβολικού της ΕΦ πραγματοποιήθηκαν το τετραήμερο από 15 έως 18 Νοεμβρίου 2021.

Οι βολές οι οποίες εκτελέστηκαν επί θαλασσίων στόχων, στο Πεδίο Βολής Κιτίου συνέπεσαν με τα δημοσιεύματα -τα οποία  δεν έχουν επιβεβαιωθεί ή διαψευσθεί από το ΥΠΑΜ- και που θέλουν την Εθνική Φρουρά να έχει προχωρήσει στην αγορά του σύγχρονου συστήματος πολλαπλών εκτοξευτών πυραύλων (ΠΕΠ) Tamnava. Σχετικό άρθρο για τις δυνατότητες του συστήματος είχαμε αναφέρει σε προηγούμενο μας άρθρο το οποίο μπορείτε να βρείτε πιο κάτω.

Διαβάστε επίσης: MLRS Tamnava | Μεγάλη ισχύς πυρός με δυνατότητα βολής ρουκετών 122 και 262 χιλιοστών

Πέραν τούτων οι συγκεκριμένες βολές Πυροβολικού αποτέλεσαν το επιστέγασμα του Β’ Κύκλου εκπαιδεύσεως των οπλιτών του όπλου, που κατατάχθηκαν πρόσφατα και ολοκλήρωσαν την εκπαίδευσή τους, ενώ στις βολές συμμετείχε αριθμός εφέδρων.   

Επιπλέον, στο πλαίσιο της ανταλλαγής επισκέψεων που προβλέπονται στο Διμερές Πρόγραμμα Αμυντικής Συνεργασίας με τη Σερβία, ο Διοικητής Ταξιαρχίας Πυροβολικού καθώς και αξιωματικοί που υπηρετούν σε Μονάδες που διαθέτουν πυροβόλα NORA 155 χιλ, από τις Σερβικές Ένοπλες Δυνάμεις, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις βολές οι οποίες αφορούσαν πέραν των NORA, τα συστήματα πολλαπλών εκτοξευτών ρουκετών BM-21 122 χιλ, M-63 Plamen των 128 χιλ, ρυμουλκούμενων πυροβόλων Μ56Α1 των 105 χιλ και TRG1 των 155 χιλ.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι φωτογραφίες οι οποίες παρουσιάζουν τηλεχειρισμό διά καλωδίου των πολλαπλών εκτοξευτών ΒΜ21 και των γαλλικών πυροβόλων 155 χιλ TRG1. 

Η δυνατότητα τηλεχειρισμού αυξάνει δραστικά την επιβιωσιμότητα του προσωπικού των υπόψη μέσων καθώς το προσωπικό μπορεί να βρίσκεται προστατευμένο σε οχυρωμένες θέσεις κατά την διάρκεια της βολής σε μικρή αλλά επαρκή από πλευράς προστασίας απόσταση, από το οπλικό σύστημα.

Διαβάστε επίσης: Εθνική Φρουρά | Εκπαιδευτικές βολές πυροβολικού επί θαλασσίων στόχων – Φωτογραφίες

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This