Εθνική Φρουρά | Άσκηση με το Ιταλικό Πολεμικό Ναυτικό – Φωτογραφίες
Defence Redefined
Published on 28/05/2022 at 17:30

Το ΠΑΘ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ και η Ιταλική Φρεγάτα (Φ/Γ) ITS LIΒΕCCIO F-572 συμμετείχαν σε κοινή άσκηση (PASSEX) που σχεδίασε η Διοίκηση Ναυτικού του ΓΕΕΦ. Συγκεκριμένα, την Πέμπτη, 26 Μαΐου 2022, στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος Διμερούς Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και Ιταλίας, πραγματοποιήθηκε στην θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Κύπρου, διεθνής άσκηση (PASSEX), με την επωνυμία “CYP/ITA-01/2022”.

Η άσκηση σχεδιάστηκε από τη Διοίκηση Ναυτικού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς, σε συνεργασία με το Ιταλικό Πολεμικό Ναυτικό (ΠΝ), περιλάμβανε αντικείμενα ναυτικού ενδιαφέροντος και σε αυτή συμμετείχαν το ΠΑΘ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ και η Ιταλική Φρεγάτα (Φ/Γ) ITS LIΒΕCCIO F-572 .

Αντικειμενικός σκοπός ήταν η προαγωγή της διαλειτουργικότητας και της συνεργασίας, μεταξύ της ΕΦ και του Ιταλικού ΠΝ. Ειδικότερα, το σενάριο της άσκησης περιλάμβανε αντιμετώπιση ασύμμετρων απειλών στο θαλάσσιο περιβάλλον, τακτικών κινήσεων, προχωρητικών ελιγμών και σχηματισμών, αεροναυτική συνεργασία του ΠΑΘ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ με το οργανικό ελικόπτερο της Ιταλικής Φ/Γ, τεχνικές ασκήσεις, καθώς και δοκιμές επικοινωνιών. Η άσκηση ολοκληρώθηκε με διέλευση απονομής χαιρετισμού μεταξύ των 2 Πλοίων. 

Διαβάστε επίσης: Αεροναυτική Άσκηση Κύπρου, Γαλλίας, Ελλάδας και Ιταλίας υπό τον συντονισμό της Εθνικής Φρουράς – Φωτογραφίες

Η άσκηση η οποία εντάσσεται στο πλέγμα διεθνών συνεργασιών που έχει αναπτύξει η ΕΦ με τις Ένοπλες Δυνάμεις φίλων και συμμαχικών χωρών, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις του Υπουργείου Άμυνας, κρίνεται ως ιδιαίτερα επωφελής, καθώς παρέχει τη δυνατότητα στο προσωπικό της Διοίκησης Ναυτικού, να συνεκπαιδευτεί με Μονάδες του Ιταλικού ΠΝ, αναδεικνύοντας τις εξαιρετικές σχέσεις μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών.  

Επιπλέον, την Τρίτη, 24 Μαΐου 2022, στο πλαίσιο των εθιμοτυπικών δραστηριοτήτων που διεξήχθησαν κατά τον ελλιμενισμό της Ιταλικής Φ/Γ στο λιμάνι Λεμεσού, ο Διοικητής Ναυτικού Πλοίαρχος Κωνσταντίνος Γενναδίου ΠΝ και αντιπροσωπεία Αξιωματικών της ΕΦ, πραγματοποίησαν επίσκεψη στην Ιταλική Φ/Γ. 

Κατά την επίσκεψη ο Διοικητής Ναυτικού συναντήθηκε σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα με τον Κυβερνήτη της Φ/Γ Αντιπλοίαρχο Andrea Borgh στην παρουσία της Πρέσβειρας της Ιταλίας στην Κύπρο, κας Federica Ferrari Bravo.

Πηγή: ΓΕΕΦ

Διαβάστε επίσης: Αφιέρωμα | Τα σκάφη της Διοίκησης Ναυτικού της Εθνικής Φρουράς – VIDEO & ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This