Εθελοντικό Τμήμα Εκτάκτων Αναγκών | Φωτογραφίες από τον εξοπλισμό των εθελοντών του ΕΤΕΑ
Defence Redefined
Published on 19/11/2022 at 15:12

Το Εθελοντικό Τμήμα Εκτάκτων Αναγκών (ΕΤΕΑ) του Παγκύπριου Συνδέσμου Εφέδρων Καταδρομέων (ΠΣΕΚ), αποτελεί ένα από τα λαμπρότερα παραδείγματα εθελοντικής προσφοράς σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, με εκπαίδευση και επίπεδο ισάξιο με επαγγελματικές μονάδες.

Το ΕΤΕΑ βρέθηκε σήμερα Κυριακή 19/11 στην ετήσια Γιορτή Μανιταριού της Kyriakides Mushrooms στα Σπήλια και εξέθεσε στο κοινό τον εξοπλισμό του. Ο εξοπλισμός του ΕΤΕΑ περιλαμβάνει ειδικές στολές για αποστολές διάσωσης σε ορεινές και δύσβατες περιοχές με τον κατάλληλο ειδικό εξοπλισμό αναρρίχησης – καταρρίχησης για την χρήση του οποίου χρειάζεται ειδική εκπαίδευση. Επίσης, είναι εξοπλισμένος με ειδικές στολές πυρόσβεσης σύμφωνα με τα πρότυπα που ακολουθεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία. 

Παράλληλα, διαθέτει ασυρμάτους, κιάλια, φορεία μεταφοράς τραυματία, εξοπλισμό τοπογραφίας και άλλα υλικά τα οποία είναι απαραίτητα ώστε να μπορέσουν οι εθελοντικές ομάδες του ΕΤΕΑ να δράσουν αποτελεσματικά. Διαθέτει επίσης το drone Inspire 1 της εταιρείας DJI, του οποίου το βάρος φτάνει τα 3 κιλά, διαθέτει αυτονομία μεταξύ 18-20 λεπτών ενώ η μέγιστη ταχύτητα του μπορεί να φτάσει και τα 79 χλμ/ώρα.

Το ΕΤΕΑ, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του, συστάθηκε το 2009 από τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Εφέδρων Καταδρομέων (ΠΣΕΚ) με σκοπό την παροχή βοήθειας, όταν αυτή ζητηθεί, σε Υπηρεσίες του κράτους όπως η Πυροσβεστική Υπηρεσία, το Τμήμα Δασών και η Πολιτική Άμυνα. Τα μέλη της ομάδας έχουν εκπαιδευτεί στα πρότυπα της ΕΜΑΚ και το 2011 εντάχθηκε στο σχέδιο δράσης του Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) του στρατού. Διαβάστε περισσότερα στην ιστοσελίδα του ΕΤΕΑ ΕΔΩ

Διαβάστε επίσης: ΕΤΕΑ | Διάσωση περιπατητή στις Καννούρες – Ανεκτίμητη η προσφορά των εθελοντών

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This