ΕΑΣ – Diehl Defence | Υπογραφή μνημονίου συνεργασίας για τα συστήματα αεράμυνας IRIS-T GBAD
Defence Redefined
Published on 23/12/2022 at 09:26

Μνημόνιο συνεργασίας  υπέγραψαν τα  Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ) με την γερμανική  εταιρεία Diehl Defence, μεταξύ άλλων, και για την κατασκευή των συστημάτων αεράμυνας IRIS-T GBAD.

Τα υπόψη συστήματα, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΑΣ, που έχουν χρησιμοποιηθεί ευρύτατα στο μέτωπο της Ουκρανίας με απόλυτη επιτυχία, χρησιμοποιούν τον πύραυλο IRIS-T της γερμανικής εταιρείας που ήδη συμπαράγεται από τα ΕΑΣ, ενώ στην κοινοπραξία συμμετέχουν η INTRACOM DEFENCE και η ΕΑΒ.

Διαβάστε επίσης: Intracom | Συνεργασία με την γερμανική Diehl Defence για τους πυραύλους IRIS-T

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, η Diehl Defence, που επί σειρά ετών επενδύει στην κατασκευή  πυραυλικών συστημάτων και πυρομαχικών, εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρό της Helmut Rauch και τον αντιπρόεδρο διεθνών πωλήσεων Joerg Sorg που υπέγραψαν το μνημόνιο με τον διευθύνοντα σύμβουλο των ΕΑΣ Νίκο Κωστόπουλο, παρουσία του γ.γ. του ΥΠΕΘΑ Αντώνη Οικονόμου, του γενικού διευθυντή Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων Ναυάρχου Αριστείδη Αλεξόπουλου, του αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή Αμυντικών Εξοπλισμών Στρατηγού Μισαήλ Παπαδάκη, του προέδρου του ΔΣ της ΕΑΣ Αθανάσιου Τσιόλκα καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να εργαστούν, προκειμένου να επεκτείνουν το υφιστάμενο, δοκιμασμένο και επιτυχημένο μοντέλο συνεργασίας, με προφανή οφέλη για την ελληνική εταιρεία, καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΑΣ για το μνημόνιο συνεργασίας με την γερμανική Diehl Defence.

Διαβάστε επίσης: Σύστημα IRIS-T SLM GBAD | Η επιλογή της Αιγύπτου για την ενίσχυση της αεράμυνας – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ & VIDEO

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This