ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δύτες του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ σε εκπαίδευση στη Ναυτική Βάση στο Μαρί – Φωτογραφίες
Defence Redefined
Published on 17/12/2021 at 16:30

Στη Ναυτική Βάση «ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ» στο Μαρί πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση στην οποία συμμετείχαν Δύτες του Πολεμικού Ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, προσωπικό της Διοίκησης Ναυτικού της Εθνικής Φρουράς, της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Κύπρου, σε αντικείμενα καταδύσεων. Η εκπαίδευση έλαβε χώρα το διάστημα από 13 έως 17 Δεκεμβρίου 2021.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΕΦ, σκοπός της εκπαίδευσης, ήταν η εξάσκηση του προσωπικού στη σχεδίαση και εκτέλεση διαδικασιών υποβρύχιας έρευνας, εντοπισμού και ανάσυρσης αγνοούμενου προσώπου με την χρήση καταδυτικού εξοπλισμού, καθώς επίσης και στην επαύξηση της διαλειτουργικότητας μεταξύ του προσωπικού της Διοίκησης Ναυτικού της ΕΦ και  του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ. 

Ειδικότερα, πραγματοποιήθηκε ανταλλαγή απόψεων σε θέματα διαδικασιών και τεχνικής υποβρύχιας έρευνας μεταξύ του προσωπικού των 2 χωρών και στην συνέχεια πρακτική εκπαίδευση του προσωπικού. 

Η συγκεκριμένη εκπαίδευση, εντάσσεται στο πλαίσιο του Διμερούς Προγράμματος Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ ΗΠΑ και Κυπριακής Δημοκρατίας και συμβάλει σημαντικά στην επαύξηση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων τόσο του προσωπικού της ΕΦ όσο και της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Κύπρου, ενισχύει τη διαλειτουργικότητα και αποδεικνύει έμπρακτα την άριστη σχέση μεταξύ των δύο χωρών.

Πηγή: ΓΕΕΦ

Διαβάστε επίσης: Συνεκπαίδευση ομάδας της ΜΥΚ με τους NAVY SEALS του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This