Δύο σκάφη με παράτυπους μετανάστες σε 24 ώρες στο Κάβο Γκρέκο – Άνδρες οι περισσότεροι
Defence Redefined
Published on 21/04/2023 at 17:06

Σε διάστημα 24 ωρών, κατέφθασαν στις ακτές του Κάβο Γκρέκο στην Αμμόχωστο, δύο σκάφη με παράτυπους μετανάστες, σύμφωνα με ανακοινώσεις της Αστυνομίας Κύπρου.

Διαβάστε επίσης: FRONTEX | “Επιζήμιες οι μεταναστευτικές ροές για την Κύπρο αν συνεχιστούν με τους ίδιους ρυθμούς”

Συγκεκριμένα, το απόγευμα της Δευτέρας, άκατος της Αστυνομίας Κύπρου, ανέκοψε σε απόσταση 12 ναυτικών μιλίων νοτιοανατολικά του Κάβο Γκρέκο, ξύλινο σκάφος, μήκους έξι περίπου μέτρων, στο οποίο επέβαιναν 18 παράτυποι μετανάστες (8 άνδρες, 4 γυναίκες και 6 ανήλικοι). Οι παράτυποι μετανάστες μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στη μαρίνα της Αγίας Νάπας και στη συνέχεια, οδηγήθηκαν στο Κέντρο Φιλοξενίας στο Πουρνάρα.

Από τις εξετάσεις που έγιναν, προέκυψε μαρτυρία εναντίον ενός νεαρού άντρα ηλικίας 21 ετών (οδηγός της βάρκας), ο οποίος συνελήφθη βάσει δικαστικού εντάλματος, για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Την επόμενη μέρα, Αστυνομική Άκατος, ανέκοψε σε απόσταση 7.5 ναυτικών μιλίων νοτιοανατολικά του Κάβο Γκρέκο, σκάφος μήκους έξι περίπου μέτρων, στο οποίο επέβαιναν 16 παράτυποι μετανάστες (9 άνδρες, 3 γυναίκες και 4 ανήλικοι). Οι παράτυποι μετανάστες μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στη μαρίνα της Αγίας Νάπας και στη συνέχεια, οδηγήθηκαν στο Κέντρο Φιλοξενίας στο Πουρνάρα.

Από τις εξετάσεις που έγιναν, προέκυψε μαρτυρία εναντίον ενός άντρα ηλικίας 38 ετών (οδηγός της βάρκας), ο οποίος συνελήφθη, για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Διαβάστε επίσης: Κάβο Γκρέκο | Σκάφος με 18 μετανάστες εκ των οποίων οι 15 άνδρες – Σύλληψη του διακινητή και μεταφορά μεταναστών στο κέντρο Πουρνάρα

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This